La Comissió de Peticions del Parlament Europeu traslladarà al Govern espanyol la seva “preocupació” per les acusacions de manipulació, censura i males pràctiques a RTVE, i li demanarà explicacions al respecte. Així ho ha anunciat la seva presidenta, Cecilia Wikström, després de l’exposició realitzada pels representants del Consell d’Informatius de TVE.

Els professionals de la cadena han denunciat a l’Eurocambra que l’Executiu de Mariano Rajoy vulnera la legislació estatal i l’europea, ja que no garanteix “ni l’objectivitat ni la pluralitat a la televisió pública ni el dret d’informació dels ciutadans”. Les acusacions s’han exemplificat amb alguns dels nombrosos casos que han anat documentant els darrers anys.

Tot i que des de la Comissió Europea s’ha considerat que les decisions sobre mitjans públics són competència estatal i, per tant, “no hi ha motius per actuar”, Wikström ha optat per mantenir la queixa oberta i formular la petició d’explicacions sobre la situació de RTVE.

El Consell d’Informatius demana al Parlament Europeu que exigeixi al Govern espanyol que “es compleixin els principis fonamentals en els valors europeus, com són la imparcialitat, la pluralitat i la independència a les quals ha d’estar obligada qualsevol televisió pública”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram