Pocs minuts abans de la presa de possessió de Quim Torra com a nou president de la Generalitat, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha reclamat de nou que es continuï aplicant l’article 155 de la Constitució que té la Generalitat intervinguda, cantarella que sona des de fa dies.

En aquesta ocasió Rivera ha fet la petició després de reunir-se amb el president espanyol, Mariano Rajoy, a qui ha demanat que tan bon punt es deixi d’aplicar el 155 per la formació del nou Govern (tal com estableix l’acord del Consell de Ministres), aquest es reactivi “immediatament” i, a més, s’ampliï a TV3 i Catalunya Ràdio, que a l’octubre en van quedar fora in extremis.

“Em sembla fonamental que els mitjans de comunicació públics defensin el marc constitucional, actuïn dins del marc constitucional i per descomptat treballin per informar, i no per desinformar ni fer propaganda separatista amb diners públics”, ha assenyalat Rivera en roda de premsa.

“No té sentit que una tele de l’Estat o una ràdio de l’Estat vagin contra l’Estat, com hem vist en diferents declaracions, afirmacions o fins i tot en propaganda separatista, anant contra la majoria de catalans”, ha argumentat.

Així doncs, mentre el PP ha advertit a la Generalitat que el podria tornar en el moment que detecti alguna “il·legalitat”, C’s aposta per no esperar i ampliar-lo a TV3 i Catalunya Ràdio. Per la seva part, el PSOE, que a l’octubre es va oposar a incloure els mitjans públics en el 155, ara no ho descarta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram