El nou president de la Generalitat, Quim Torra, va signar dissabte el decret que estructura els àmbits del Govern, el qual contempla la creació del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, que substitueix el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

Aquesta nova Conselleria palesa la creixent importància de la societat digital, les telecomunicacions i la innovació tecnològica en les polítiques públiques de la Generalitat.

Les competències del nou Departament, són:

  • L’impuls d’estratègies i avaluació de les administracions públiques i del sector públic, així com la seva estructura i dimensionament, organització, funcionament, coordinació i desenvolupament de l’administració electrònica, la formació del personal al servei de les administracions públiques i la funció pública.
  • Les telecomunicacions i la societat digital.
  • Les polítiques de ciberseguretat i de serveis d’identificació electrònica, i d’identitat i confiança digital.
  • La confecció i la direcció de les polítiques d’innovació del sector de les tecnologies digitals avançades referents a les ciutats intel·ligents, dades massives i tecnologies del mòbil.

Conseller Puigneró

Com a conseller del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Torra ha escollit Jordi Puigneró i Ferrer, però l’assumpció del càrrec resta enlaire. El Govern espanyol no accepta la restitució de consellers presos o exiliats, de manera no té intenció de publicar el decret de nomenament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (el de la nova estructura sí s’ha publicat aquest dilluns), intervingut per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que d’aquesta manera es mantindria.

Jordi Puigneró dirigeix les polítiques TIC de la Generalitat des de fa cinc anys. Primer com a director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i des de febrer de 2016 com a secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Anteriorment havia estat tinent d’alcalde de Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia a Sant Cugat del Vallès, i membre del consell d’administració de LocalRet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram