Alfredo Bea Gondar, l’exalcalde d’O Grove (Pontevedra) que va provocar el segrest judicial del llibre Fariña, ara ha demandat el periodista Juan Oliver i Público per una suposada vulneració del dret a l’honor. El motiu és l’article El exalcalde narcotraficante del PP que logró secuestrar un libro, publicat al digital el 21 de febrer, quan es va conèixer la mesura cautelar adoptada per la jutgessa.

Bea Gondar al·lega que l’article de Público li ha causat un “enorme perjudici” al descriure’l com un “exalcalde narcotraficant”, i remarca que tot i ser processat “mai” va ser condemnat per narcotràfic. Amb tot, obvia que el 2007 el Tribunal Suprem el va condemnar a quatre anys i set mesos de presó de presó per blanqueig de capitals procedents del narcotràfic amb l’agreujant de pertinença a organització criminal. Público remarca que la qualificació de “narcotraficant” respon a aquesta condemna.

El denunciant també nega haver estat alcalde com a representant del Partit Popular. El mitjà li dona la raó, ja que ho va ser de la formació a partir de la qual es va refundar, Alianza Popular, cosa que “queda perfectament aclarida” en l’article, remarca.

Público defensa que l’article de Juan Oliver “conté una informació certa, d’interès i rellevància pública i en cap cas pot ser considerat una intromissió en el dret a l’honor de Bea Gondar”. A més, recalca que el text “recull amb rigor, veracitat i tot el respecte a la veritat judicial les primeres absolucions i la condemna a Bea Gondar, així com el seu estatus polític”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram