El president de Productors Audiovisuals Federats (PROA), Raimon Masllorens, defensa que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual continuï sent el motor de la producció al país mitjançant la creació d’una plataforma over the top que ofereixi en línia continguts a la carta i que tingui una titularitat pública-privada.

Masllorens va fer la proposta aquest dimecres al Fòrum de la Comunicació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, on va oferir la ponència Crisi del sector audiovisual i propostes de futur, durant la qual va alertar que la situació de les productores és “alarmant”, i que el sector està “completament parat”.

Per a Masllorens, Televisió de Catalunya ha de ser el pal de paller de l’audiovisual català, el “gran aparador”, però considera que cal reduir els canals de TDT a tres –TV3, 33 i 3/24– i apostar per la nova plataforma OTT, que absorbiria els continguts infantils i esportius. Al seu parer, la plataforma hauria de ser diferent a l’actual TV3 a la carta i adoptar un model tipus Netflix pel que fa a la usabilitat.

Nova taxa a les operadores d’internet

Raimon Masllorens va reclamar al nou Govern –en presència de la nova consellera de Cultura, Laura Borràs– la recuperació de la taxa a les operadores d’internet per al foment del sector audiovisual i per a la difusió cultural digital, anul·lada pel Tribunal Constitucional. I a més, fer-ho cobrant el doble que en la primera, passant dels 25 a 50 cèntims mensuals per cada contracte d’internet a subscrit a Catalunya.

El president del CAC, Roger Loppacher, també va demanar recuperar el més aviat possible i amb el màxim consens la taxa a les operadores d’internet. En aquest sentit, va recordar que la nova Directiva europea de serveis de comunicació audiovisual que s’està tramitant proposa que els serveis a la demanda hauran de reservar almenys un 30% dels seus catàlegs a obres audiovisuals europees.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram