La Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació ha posat en marxa l’Observatori contra l’assetjament online a dones periodistes en col·laboració amb la Federació de Sindicats de Periodistes.

“A tot Europa s’està tractant l’assetjament online com un impediment més per garantir la seguretat dels periodistes. Són situacions que posen en perill la llibertat d’informar. No obstant això, a Espanya no tenim consciència, ni informació, sobre l’abast d’un problema que afecta fonamentalment a les dones”, assenyala la presidenta de la PDLI, Virginia Pérez Alonso.

Així doncs, amb la creació de l’Observatori, la Plataforma vol donar una “primera resposta” a aquesta problemàtica. D’entrada, l’entitat ha habilitat un formulari perquè les professionals de la informació puguin denunciar.

La responsable de l’àrea de la dona de la PDLI, Sonia Sánchez, assenyala que l’assetjament a les xarxes no és un problema nou, però que a partir del darrer 8 de març “moltes periodistes que el pateixen es van obrir a mostrar la incomoditat i els temors que causa. Necessitem treballar juntes per frenar-lo”.

La idea de la Plataforma és recopilar dades de professionals de la informació de tot l’Estat que permetin establir l’abast de la qüestió i així poder pensar i plantejar solucions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram