El primer Consell Executiu del Govern ha aprovat la realització d’una aportació extraordinària de 20,4 milions d’euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per fer front a la despesa sobrevinguda per la modificació de la llei de IVA que aplica l’Agència Tributària des d’aquest any.

Es tracta d’una “primera injecció de diners que ha d’evitar que la programació de la tardor o la contractació externa s’aturin”, ha assenyalat la nova consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi.

Aquesta aportació extraordinària compensa parcialment la reducció de la despesa de 39,5 milions a què s’enfrontava la CCMA aquest exercici, la qual amenaçava la programació de TV3 i Catalunya Ràdio i, de retruc, la indústria audiovisual del país.

La setmana passada, l’aleshores encara president de la Corporació, Brauli Duart, ja va comunicar en sessió parlamentària que l’ens estava a l’espera de l’arribada “immediata” d’aquests 20,4 milions.

La retallada de 39,4 milions d’euros prevista inicialment és la suma dels 20,4 milions de la nova despesa d’IVA; els 7 milions del dèficit amb què es va tancar el 2017, que s’ha d’eixugar el 2018, i els 12 milions per la previsió a la baixa dels ingressos publicitaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram