El Departament de la Presidència ha nomenat de nou el periodista Joan Maria Piqué com a director del Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques ‘Eugeni Xammar’. L’excap de premsa d’Artur Mas ja va exercir aquesta responsabilitat des de gener de 2016 fins al passat octubre, quan va ser cessat arran de la intervenció de la Generalitat per part del Govern espanyol amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Les funcions de la direcció del Programa ‘Eugeni Xammar’ són impulsar la creació d’un canal permanent de comunicació amb els mitjans internacionals i els professionals de la informació de tot el món; planificar i proposar accions de comunicació a l’exterior; proposar al titular de la Secretaria de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació les línies d’actuació per a l’assoliment dels objectius del programa; representar administrativament el programa i procedir a contractar i comprar béns i serveis necessaris per a l’assoliment dels objectius del Programa; i adequar les directrius informatives fixades per la Direcció General de Comunicació als mitjans exteriors.

La Generalitat va posar en marxa el Programa ‘Eugeni Xammar’ fa sis anys per millorar la fluïdesa amb els mitjans i els professionals de la informació d’arreu del món per tal d’impulsar la projecció internacional de Catalunya. Abans de Joan Maria Piqué en van ser directors Martí Estruch (2012-2014) i Jaume Clotet (2014-2016).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram