Els consells informatius de TVE, RNE i RTVE.es consideren que l’acord aprovat per PP i Ciutadans “posa en dubte la neutralitat” del concurs públic per escollir la cúpula directiva de RTVE.

Els professionals assenyalen que l’aprovació per part de només dos grups polítics “està molt lluny del consens i la pluralitat necessaris”. També recoden que el repartiment de membres del comitè d’experts dona una majoria de bloqueig a PP i C’s, de manera que “els ofereix la possibilitat de filtrar en exclusiva quines candidatures passen el sedàs o no” per accedir a la direcció de RTVE.

Els consells informatius entenen que el concurs arrenca “sense garantia d’independència i posant en dubte la futura credibilitat de la radiotelevisió pública”. Al seu parer, això només es pot contrarestar “si el procés de selecció és net i busca, de veritat, les millors candidatures per alliberar definitivament RTVE, no per seguir controlant-la”.

Els professionals de la informació afegeixen que qualsevol procés per decidir el futur de RTVE “ha de passar pel consens absolut o, si no, per una pluralitat tan àmplia i variada que deixi clar que no pertany a ningú”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram