L’Espai Endesa de Barcelona acollirà el proper dimecres la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, durant la qual es guardonarà la periodista Patrícia Plaja, el programa Preguntes freqüents de TV3, El Setmanari de l’Alt Empordà, la revista El Món d’Ahir, el digital esportiu eltravesser.cat, i el diari escocès The National.

La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals distingeix la periodista Patrícia Plaja amb el Premi Comunicació per la gestió dels atemptats de l’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils com a cap de comunicació dels Mossos d’Esquadra, “un model innovador i capdavanter de la gestió de la comunicació d’una força de seguretat, apropant-la a la ciutadania sense estridències ni excessos”.

Per la seva part, el FAQS de TV3 rep el Premi Societat per “l’impacte que ha tingut un programa de televisió que ha contribuït a informar els telespectadors i, a més, obrint a l’anàlisi social i política una franja horària fins aleshores reservada a les cadenes estatals, amb un format fresc i original, on totes les veus hi són representades”.

Engunay, el premi a la millor publicació de premsa comarcal és per al Setmanari de l’Alt Empordà, un mitjà amb 40 anys de trajectòria del qual els editors destaquen “la seva professionalitat i rigor i el lideratge en un territori on hi conviuen diversos mitjans de comunicació”. En aquesta categoria, es fa una menció especial a la revista L’Om, “per haver fet amb èxit el traspàs generacional d’una capçalera històrica amb un equip jove i amb empenta”.

Quant al guardó a la millor revista, la Federació distingeix El Món d’Ahir, per la seva aposta per “revaloritzar el paper amb un producte pensat i dissenyat per entrar pels sentits” i editar una publicació d’història d’autor amb un disseny “cuidat i uns continguts amb firmes de prestigi”. En aquesta modalitat es fa una menció especial a Namaka per haver llançat una revista infantil “que trenca motlles en la manera com arriba als infants”.

Per la seva part, el mitjà esportiu eltravesser.cat rep el premi a la millor publicació digital per la seva tasca com a “altaveu del futbol amateur” a l’Alt Camp amb el seguiment de la Tercera Divisió fins a Tercera Catalana.

Finalment, el diari escocès The National ha estat distingit amb el Premi Cultura “com a exemple d’un mitjà internacional implicat i compromès amb els drets i les llibertats de Catalunya”, i per la seva cobertura informativa del període social i polític que viu el país.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram