La Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya ha instat l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya a reprendre les negociacions amb les entitats que gestionen els drets de propietat intel·lectual d’artistes i productors musicals per les tarifes que han d’abonar.

La FMCLCat recorda que fa tres anys ja hi va haver converses, però que “van quedar encallades i no van arribar a bon port”. Des d’aleshores, entitats com AGEDI-AIE han reclamat a la majoria de les emissores municipals el pagament de drets d’autor “en base a unes tarifes que no han estat negociades i que fins i tot la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha posat en dubte en més d’una ocasió, amb sancions a aquests organismes de gestió de drets”.

Aquest tema “neguiteja molt les emissores”, assenyala el president de la FMCLCat, Eduard Garcia, ja que hi ha hagut sentències judicials adverses arran de denúncies d’AGEDI-AIE, com una de finals de 2016 per la qual Ràdio Sabadell va haver de pagar més de 50.000 euros de multa.

Recentment, Garcia es va reunir recentment amb representants de l’ACM i la FMC per conèixer en quin estat es troba aquesta qüestió i per instar-los a reprendre les converses amb les gestores de drets de propietat intel·lectual, amb l’objectiu d’evitar més sentències contràries als mitjans locals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram