El Jutjat d’Instrucció número 14 de Barcelona ha arxivat la denúncia de la Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil contra la periodista Mònica Terribas per un suposat delicte de “desordres públics”.

Els fets es van produir el 22 de setembre (dos dies després de l’escorcoll del Departament d’Economia), quan la directora i conductora d’El matí de Catalunya Ràdio va informar sobre els moviments de vehicles de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional facilitats pels oients, en el marc de l’operació contra el referèndum de l’1 d’octubre.

La magistrada Cristina Ferrando ha arxivat la denúncia perquè “no és constitutiva de delicte” ja que “no té encaix concret” en el Codi Penal. Amb tot, s’aventura a dir que la conducta de Terribas aquell dia “va ser “irresponsable des del punt de vista de l’ètica professional”. Seguint la tesi de la denúncia, també assenyala que la conducta de la periodista “va generar una situació de risc” tant per als dispositius policials com per a la població.

La Guàrdia Civil també acusava Terribas d’haver informat sobre la presència de vehicles policials en un hotel de Figueres on dies després va haver-hi concentracions de rebuig contra l’estada dels agents, que van acabar marxant. La titular del Jutjat considera que “no es compta elements que permetin establir una relació directa”.

Aquest arxivament s’afegeix a l’acord del Consell de l’Audiovisual de Catalunya de l’octubre, que va concloure que El matí de Catalunya Ràdio no va vulnerar ni el Llibre d’estil de la CCMA ni el Codi Penal per difondre la presència de vehicles policials en carreteres i autopistes catalanes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram