El director general de la Radiotelevisió del Principat d’Astúries (RTPA), Antonio Virgili Rodríguez, és el nou president de la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics en substitució de Teresa Azcona Alejandre, directora general de la Corporació Aragonesa de Ràdio i Televisió (CARTV). La presidència de la FORTA és rotatòria entre els seus membres per un període de sis mesos.

Sota el mandat de Virgili, la FORTA vol “donar continuïtat a les accions i estratègies” que ve desenvolupant en el seu Pla d’acció per reforçar la col·laboració entre cadenes. A més, en la línia dels objectius fundacionals de la Federació, se seguirà posant en valor la “funció social i de servei públic” que desenvolupen els seus mitjans per “promoure la diversitat sociocultural, la pluralitat informativa i la contribució a la cohesió social”.

Entre els principals reptes que afronten els mitjans de la FORTA hi ha l’adaptació dels models a les noves formes de consum en l’entorn digital, l’establiment d’un marc d’estabilitat financera, i visibilitzar la importància dels serveis audiovisuals públics com a “antídot” a les notícies falses i l’anomenada postveritat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram