El Consell Executiu ha atorgat la Creu de Sant Jordi a 31 persones i 24 entitats que han destacat pels seus mèrits i serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el terreny cívic i cultural. Entre els guardonats hi ha la Fundació puntCAT i el dibuixant d’humor Josep Antoni Fernández i Fernández ‘Fer’.

puntCAT ha estat distingida amb la creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca de promoció a la xarxa del domini .cat, aprovat el 2005, així com per la seva contribució a impulsar la cultura catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Per la seva part, Fer ha estat guardonat en reconeixement a una llarga trajectòria com a humorista gràfic en mitjans de gran difusió. El veredicte qualifica Fer de “degà de la premsa catalana” i recorda que és l’impulor del Premi Internacional d’Humor Gat Perich. A més, es remarca la seva significació en el camp de la docència i la difusió dels valors democràtics i cívics “des d’una profunda vinculació amb el teixit cultural i un infatigable activisme social”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram