El Saló de Cent de Barcelona ha acollit aquest dijous la presentació oficial de l’acord per portar a la ciutat la fira Integrated Systems Europe. La primera edició d’aquest saló de referència en l’àmbit audiovisual i de sistemes integrats se celebrarà a Fira Barcelona del 2 al 5 de febrer de 2021.

Els responsables de l’ISE han escollit capital catalana per instal·lar-se després de 18 mesos buscant un nou espai anticipant-se al creixement de la fira previst per als propers anys, i que el recinte on se celebra a Amsterdam no pot absorbir. En la darrera edició, al febrer, el saló va reunir 80.923 assistents de més de 70 països (un 10,23% més que el 2017) i 1.296 expositors (+8,6%).

Saló estratègic

“Estem convençuts que el fet que un dels principals esdeveniments en solucions audiovisuals com ISE esculli Barcelona per créixer és un indicador clar de la nostra posició estratègica com una ciutat compromesa amb el talent i la innovació”, ha destacat l’alcaldessa, Ada Colau. “Treballem per ampliar un ecosistema econòmic i empresarial ric i professional i ara podrem comptar amb un nou soci per fer-ho millor i anar més enllà”, ha afegit.

En la mateixa línia, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha remarcat el “lideratge tecnològic” de Catalunya amb més de 1.250 start-ups, 8.642 empreses estrangeres i universitats que lideren els rànquings internacionals. “Un ecosistema local que aprofitarà l’aparador de l’ISE per presentar els seus projectes al món, accedir a noves formes d’innovació i generar oportunitats entre empreses i professionals del sector audiovisual”, ha afirmat Chacón.

Per la seva part, el director general de de Fira Barcelona, Constantí Serrallonga, ha destacat que la celebració de l’ISE “encaixa a la perfecció amb l’estratègia de Fira d’apostar per sectors econòmics amb gran potencial de creixement i de projecció internacional”.

Mike Blackman, director general d’Integrated Systems Events, ha explicat que durant el darrer any i mig han investigat entre expositors i assistents i han visitat recintes arreu d’Europa. “Al final, Barcelona va ser la nostra elecció unànime. Fira de Barcelona és una de les principals institucions firals d’Europa, i Gran Via, el recinte que utilitzarem per a l’ISE, és un dels recintes més grans i moderns del continent. Combina una arquitectura i funcionalitats excepcionals en 8 pavellons i 200.000 metres quadrats. De fet, la nostra investigació va revelar que Barcelona era la destinació preferida per la gastronomia, l’entreteniment, i els hotels i l’allotjament. Així que crec que estem en bones mans i amb aquest anunci d’avui els nostres expositors i assistents poden planificar amb confiança”, ha assenyalat Blackman.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram