El periodista Ricard Torquemada dirigirà les retransmissions dels partits del FC Barcelona a Catalunya Ràdio a partir de la propera temporada i prendrà així el relleu de Joaquim Maria Puyal, qui a principis de mes va anunciar que plegava. En el repte estarà acompanyat en la narració per Bernat Soler, cap d’esports de TV3, que fins ara s’encarregava dels partits a la cadena, i que aquesta temporada s’ha quedat sense drets.

Des del 2000 Ricard Torquemada formava part de l’equip de Puyal, de qui ha estat la mà dreta els darrers anys. A més, des de 2013 les seves anàlisis han acompanyat les narracions de Soler en els matxs de Champions League de TV3. Ara el tàndem continua a la ràdio.

Així doncs, La transmissió d’en Puyal (LaTdP) es rebateja com La transmissió d’en Torquemada (LaTdT). El debut serà el 12 d’agost amb el partit de Supercopa d’Espanya entre el Barça i el Sevilla.

“És el repte més atractiu que mai m’hauria pogut imaginar, i probablement el més important de la meva vida professional”, ha assegurat el periodista, que el 1996 es va incorporar a l’equip d’esports de Catalunya Ràdio, on va ser cap del departament de 2004 a 2008.

La idea de Torquemada és “aprofitar tota la inèrcia i el mestratge” de Puyal durant tots aquests anys. “Si Cruyff ens va ensenyar a mirar el futbol del Barça amb els seus ulls, el Quim ens ha ensenyat a mirar les transmissions de futbol per la ràdio amb la seva mirada. Sentim les transmissions com ens han educat”, argumenta.

El pes de la locució dels partits estarà compartit, amb la narració a càrrec de Soler i l’anàlisi de Torquemada. “Conduirem el vehicle com més convingui”, diu el segon. “Jo soc un torturador futbolístic i per això he buscat la mirada del Bernat, molt més transversal. Hem de fer una transmissió que arribi al màxim de gent, no només als interessats pel futbol”, afegeix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram