L’administradora única provisional de RTVE, Rosa María Mateo, ha renovat de manera desigual la ràdio i televisió públiques. En concret, ha nomenat la periodista Paloma Zuriaga com a nova directora de RNE en substitució d’Alfonso Nassarre, qui exercia la responsabilitat des de feia cinc anys.

En canvi, ha donat continuïtat a Eladio Jareño com a director de TVE, càrrec que ocupa des de març de 2016. Durant aquest temps, l’excap de premsa del PPC ha acumulat dures crítiques dels professionals i peticions de cessament.

Per la seva part, Jareño ha nomenat Samuel Martín Mateos com a nou director de La 2 en substitució de Juan Manuel Hidalgo, que va accedir al càrrec el maig de 2016.

Paloma Zuriaga treballa des de 1985 a RNE, on actualment formava part de l’equip del programa d’arts escèniques La sala i dirigia i presentava el programa de gastronomia Degustar España de Radio 5. Gran part de la seva trajectòria ha estat vinculada a la informació cultural com a redactora, directora i presentadora d’El ojo crítico i com a cap de l’àrea de cultura dels serveis informatius de RNE.

Per la seva part, Samuel Martín porta des de 1982 a TVE, on darrerament com a responsable de la promoció del cinema participat per la corporació. Entre altres responsabilitats, anteriorment havia estat director de les àrees de cultura i societat de TVE, director adjunt de Canal Cultura, i director de programes com Cartelera i Gente.

Relleus corporatius

Per altra banda, Rosa María Mateo ha nomenat l’exvicepresident de la SEPI Federico Montero Hita com a nou director general corporatiu en substitució d’Enrique Alejo, que portava en el càrrec des de l’abril de 2013.

Per la seva part, Elena Sánchez Caballero (primera presentadora d’esports al Telediario i primera defensora de l’espectador de RTVE) és la nova secretària general corporativa ocupant la vacant de Javier Lamana, que després de tres anys i mig ha plegat per reincorporar-se a l’Advocacia General de l’Estat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram