TV3 ha fet “màgia” per poder bastir una programació “molt bona” per a la temporada 2018-2019 amb un pressupost “molt limitat”, va dir Vicent Sanchis en la presentació. Amb el lema Tot, per tu, l’’objectiu de la cadena és doble: mantenir la qualitat i el lideratge.

La graella presenta nombroses novetats, però també la continuïtat d’espais estrenats amb èxit la temporada passada, a més de propostes consolidades de la cadena.

Una de les grans novetat és Els meus pares, el retorn de Gemma Nierga a TV3, una sèrie documental per als dijous després de Polònia on la periodista donarà a conèixer els progenitors de personatges coneguts (Andreu Buenafuente, Quim Masferrer, Isabel Coixet, Xavi Hernández o Silvia Pérez Cruz).

Quan acabin els capítols enregistrats, al novembre, Òscar Dalmau i Òscar Andreu agafaran el relleu amb La nit dels Òscars, un late show en directe que combinarà humor, entreteniment i improvisació.

En un altre registre, a l’octubre s’estrenarà El got d’aigua, presentat per Samantha Vall, un docutainment amb ingredients de talent show que buscarà el millor orador entre una vintena de joves d’entre 15 i 22 anys.

Dos nous programes d’entreteniment setmanals de la graella seran Trenquin tòpics, on Queco Novell es dedicarà a trencar tòpics sobre els catalans, i Natura sàvia, una combinació de divulgació, entreteniment i humor que unirà Albert Pla, el Peyu i Quimi Portet.

En la nova temporada repeteixen diferents espais estrenats l’any passat: el programa d’anàlisi de l’actualitat Preguntes freqüents; el magazín de tarda Tot es mou; l’informatiu satíric Està passant; les converses Al cotxe d’Eloi Vila; els viatges de Joan Maria Pou a Cases d’algú; el programa cultural Quan arribin els marcians; el concurs culinari Joc de cartes; el This is art de Ramon Gener; la versió televisiva dels Quatre gats amb Ricard Ustrell, o les entrevistes de Carles Canut de Quan s’apaguen els llums.

En la nova graella també repeteixen programes plenament consolidats a TV3 com són Polònia, El foraster, APM?Sense ficció, 30 minuts, Zona zàping o Gol a gol.

Quant a la ficció, a l’octubre, quan acabi La catedral del mar, TV3 omplirà els dilluns a la nit amb Si no t’hagués conegut, un drama romàntic amb tocs de ciència ficció protagonitzat per Pablo Derqui, Mercedes Sampietro i Andrea Ros. Respecte a l’any passat repeteix la sèrie de sobretaula Com si fos ahir, i també s’estrenarà la segona temporada de la comèdia Benvinguts a la família.

Repensar l’oferta de canals

La satisfacció per la nova temporada de TV3 no es trasllada a la resta de canals, ja que la limitació pressupostària (la cadena principal monopolitza la majoria dels recursos disponibles) fa que no s’arribi “allà on es voldria” en la programació dels canals Super3, 33 i Esport3.

“Cal una reflexió llarga sobre quina televisió pública volem, quants canals volem, què costa això i com resolem els reptes de la televisió actual”, va afirmar als mitjans Vicent Sanchis després de la presentació de la nova temporada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram