El president de l’Agència Efe, Fernando Garea, ha reclamat que la presidència del mitjà sigui escollida pel Parlament i no pel Govern, tal com passa amb RTVE.

Així doncs, Efe vol impulsar al Congrés amb els grups polítics una proposició de llei “per a l’elecció parlamentària i per consens del proper president de l’agència, com ja passa amb RTVE”, amb l’objectiu de desgovernamentalitzar-la, segons ha explicat Garea en el Fòrum de la Nova Comunicació celebrat aquest divendres a Madrid.

“L’objectiu és buscar un doble consens per modificar la llei i per aplicar el procediment que acordin els grups parlamentaris dins de les seves competències”, ha afegit Garea, qui ha emplaçat els grups a una propera reunió d’on pugui sortir el compromís d’una reforma legal urgent.

Fernando Garea, en el càrrec des de juliol, considera que “no té sentit” la diferència entre mitjans públics, i que la presidència d’Efe l’elegeixi el Govern i la de RTVE el Parlament. A més, diu que amb el canvi s’evitaria “la temptació d’utilitzar l’agència com a arma de partit o Govern”.

En la seva intervenció, el periodista ha explicat que abans d’acceptar la presidència de l’agència va sondar el suport dels diferents parlamentaris, i que en cas de no haver-lo rebut no hauria acceptat el càrrec.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram