L’administradora única provisional de RTVE, Rosa María Mateo, ha defensat la profunda renovació impulsada a la radiotelevisió pública en la seva primera compareixença davant la comissió mixta de control parlamentari de la Corporació.

La periodista ha negat que hagi realitzat una purga a RTVE des de que va assumir el càrrec a finals de juliol, tal com havia acusat el portaveu del PP, Ramón Moreno, amb qui s’ha enganxat constantment. “Purga significa abús de poder i en definitiva dictadura, sigui del color que sigui. En lloc de purga puc parlar de cessaments i de canvis, uns canvis que he fet seguint únicament criteris professionals”, ha argumentat.

Mateo ha recordat que amb José dels Antonio Álvarez Gundín com a director dels serveis informatius es van cessar 47 dels 49 càrrecs del departament, molts substituïts per professionals externs. En aquest sentit, ha remarcat que tots els nous nomenaments han estat de treballadors de la casa, i que s’ha guiat per la professionalitat de les persones escollides: “Un criteri que en periodisme es resumeix en pluralitat, independència, imparcialitat i compromís públic”, ha indicat.

L’administradora única de l’ens ha assegurat que ha nomenat un equip en el qual prevalgui “l’interès general, el respecte a la veritat i a la imparcialitat enfront a l’interès del govern de torn”. A més, ha remarcat que els treballadors de RTVE “defensen el periodisme independent i el concepte de radiotelevisió pública amb ungles i dents”, i ha negat les acusacions d’un tracte de favor en les informacions relacionades amb el Govern de Pedro Sánchez: “Això no ha passat ni passarà”, ha dit.

Cansada dels polítics

Rosa María Mateo ha remarcat que exercirà les seves funcions “amb la imparcialitat, la professionalitat i el compromís públic que crec són necessaris per defensar l’interès general i els valors universals”, i ha recordat que està “de pas” fins que es resolgui el concurs públic per nomenar un nou consell d’administració de RTVE.

“A tots vostès només els importa la televisió pública quan la poden controlar, i això és intolerable. Això ha passat des de que jo vaig entrar l’any 66”, ha etzibat la periodista durant la comissió. “Els treballadors de TVE estem una mica cansats de tots els polítics”, ha reblat.

“A la democràcia, als ciutadans i a vostès els fa mal una televisió manipulada que estigui al servei del poder o del govern de torn, a més d’estar en contra de la Constitució i la llei. Ni aquesta administradora ni els treballadors de la Corporació volen aquest model contra el qual venen lluitant”, ha subratllat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram