L’administradora única de RTVE, Rosa María Mateo, ha nomenat les periodistes Alicia G. Montano i Paloma Zamorano editores d’igualtat de TVE i RNE, respectivament, càrrecs de nova creació.

La missió de Montano i Zamorano és garantir la igualtat entre homes i dones tant en continguts com en presència a la televisió i la ràdio; posar en marxa iniciatives que contribueixin a eliminar les males pràctiques que es puguin produir a RTVE, i escurçar el més aviat possible la bretxa de gènere existent en els mitjans públics.

“Aquesta iniciativa, concorde amb les demandes de la societat, també sintonitza amb el desig exprés de la majoria de la plantilla de RTVE –composta gairebé al 50%, per homes i dones–, on hi ha una clara consciència sobre el paper que, des dels mitjans de comunicació –i en especial els públics–, es pot fer per corregir i eliminar les desigualtats que afecten transversalment, no només als continguts informatius, sinó a tota la programació”, afirma la corporació.

La direcció de l’ens vol que la tasca de les editores permeti visibilitzar diàriament la igualtat de gènere amb la proposta de continguts informatius; el foment de la presència digital, i l’impuls de sinergies a RTVE, per elaborar nous formats de vídeos, podcasts o videoblogs que contribueixin a reflexionar i combatre la desigualtat. Tots aquests continguts es reuniran en una pàgina web específica.

Amb la creació d’aquests dos nous càrrecs, Rosa María Mateo vol donar impuls a l’Observatori d’Igualtat de RTVE, constituït el passat gener en el marc del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram