El jurat de la 12a edició dels Premis Solidaris ONCE Catalunya ha decidit distingir el programa de ràdio Ser especials de la Fundació Mercè Pla, que emet a Ràdio Ebre de Cadena SER, en la categoria de mitjà o projecte de comunicació.

Els guardons, que es lliuraran el 10 de desembre, reconeixen i distingeixen aquelles persones, entitats, institucions, projectes, mitjans i administracions que realitzen una tasca solidària en el seu entorn d’influència i procuren la inclusió social de tota la ciutadania, la normalització i l’autonomia personal i l’accessibilitat universal.

La Fundació Mercè Pla té com a missió vetllar per l’atenció social de les persones amb discapacitat i en situació de dependència mitjançant la defensa dels seus drets en l’àmbit de les Terres de l’Ebre. Fa un any va iniciar el programa Ser especials per sensibilitzar i apropar la discapacitat intel·lectual a la població.

El programa està realitzat, produït i presentat per les persones ateses de la Fundació, participants en l’activitat del taller de ràdio. L’espai consta d’una entrevista a la persona, entitat o institució que triïn ells mateixos, i un petit informatiu on es donen a conèixer les activitats de la Fundació.

El programa de ràdio pretén canviar la percepció social sobre la discapacitat; fomentar la integració i normalització de les persones amb discapacitat intel·lectual; facilitar les relacions interpersonals; afavorir la inclusió, i conjugar la vesant formativa de l’experiència amb la voluntat de donar veu a les persones amb discapacitat.

La resta de premiats en aquesta edició són l’Associación Pulseras Candela (premi a la institució, organització, entitat o ONG); Marc Buxaderas (a la persona física), Club Gimnàstic Tarragona (a l’empresa), i l’Ajuntament de Masquefa (a l’administració pública).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram