Joaquín Romero pren el relleu de Xavier Salvador (foto: Crónica Global).

El periodista Joaquín Romero Fernández, fins ara director adjunt de Crónica Global, ha assumit la direcció del mitjà. Substitueix en el càrrec Xavier Salvador, conseller delegat, vicepresident i principal accionista de l’editora.

Romero va aterrar a Crónica Global el 2015 procedent d’Economia Digital després d’una llarga trajectòria a El Periódico, seguint les passes de Xavier Salvador.

El nou director assumeix la responsabilitat quan la capçalera prepara una “sistemàtica transformació” del model de difusió, per a la qual cosa l’editora ha reclamat a Joaquín Romero un “reforç” de la qualitat informativa i un “allunyament” del clickbait.

“En un context de lluita contra les notícies falses i la irrupció d’una nova premsa de partit revestida de falsa modernitat digital, Crónica vol accentuar l’aposta per la informació pròpia i independent que ens ha portat a ocupar un buit de manera fulgurant en el mapa mediàtic català en moments d’altíssima agitació i amb tot nombre d’obstacles dels qui no semblen tenir la nostra mateixa concepció de la llibertat d’expressió i el respecte a la legalitat “, assenyala Salvador.

Model de pagament

Xavier Salvador passarà a centrar-se en l’expansió del negoci editorial, amb especial dedicació als mitjans especialitzats Culemanía.com i CocheGlobal.com, així com a reforçar l’estratègia digital de Crónica Global per implantar un model de subscripció per fer pagar pels continguts.

Un dels nous projectes és l’edició anual en format imprès de Letra Global, publicació sobre “el món de les idees i la reflexió cultural”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram