La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència està estudiant “en profunditat” les emissions de Gran Hermano VIP davant “l’entrada massiva de reclamacions per la inclusió de continguts d’incitació a l’odi per raó de gènere, nacionalitat, discapacitat o religió”. I és que les bones audiències de la sisena edició del reality han estat acompanyades des de l’inici de diverses polèmiques pel comportament dels concursants.

La CNMC assenyala que comprovarà si s’ha de sancionar Mediaset conforme l’article 57.1 de la Llei general de la comunicació audiovisual, el qual penalitza “l’emissió de continguts que de forma manifesta fomentin l’odi, el menyspreu o la discriminació per motius de naixement, raça, sexe, religió, nacionalitat, opinió o qualsevol altra circumstància personal o social”. La seva vulneració pot comportar multes d’entre 500.001 a 1.000.000 d’euros.

En la present edició de Gran Hermano VIP s’han produït casos d’incitació a l’abús sexual, ofenses a persones amb discapacitat mental, comentaris masclistes i racistes, insults diversos i un conat d’agressió, segons detalla Vertele.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram