L’Associació Mundial de Diaris i Editors de Notícies (WAN-IFRA) ha escollit Fernando de Yarza López-Madrazo, president de Henneo, com a nou vicepresident de l’organització. En la junta general celebrada dijous a Amsterdam, el president de la WAN-IFRA, Michael Golden (del New York Times), va plantejar que De Yarza el succeeixi en la presidència a partir del proper juny.

De moment, nombrosos països europeus i del continent americà, així com alguns estats africans, s’han mostrat favorables a la proposta, segons explica Henneo.

Fernando de Yarza, que també presideix l’associació d’editors News Media Europe, es va incorporar al comitè executiu de la WAN-IFRA el passat juny.

Per a ell, els reptes als quals s’enfronta el sector “són molts i necessiten d’una candidatura de consens, forta, sense embuts”, va apuntar després de la seva elecció com a vicepresident de la WAN-IFRA. “Entre tots hem de fomentar estratègies que ens ajudin a sostenir els models editorials i ens permetin reforçar la confiança de la ciutadania en els mitjans de comunicació. I ho hem de fer a través d’un periodisme solvent, rigorós i innovador, on l’ètica i la tecnologia siguin, per igual, motors de desenvolupament”, va afegir De Yarza.

El president del grup Henneo també va destacar la necessitat de “seguir defensant sense límits la llibertat de premsa i el dret a la informació dels ciutadans, costi el que costi, ja que són les bases de qualsevol democràcia que es preï com a tal. I ara cal fer-ho més que mai”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram