Primera trobada de la xarxa d'expertes d'El Periódico (foto: Josep Garcia / El Periódico).

El diari El Periódico ha posat en marxa una xarxa d’expertes amb l’objectiu de millorar la cobertura informativa i l’anàlisi potenciant l’especialització, la igualtat i la diversitat.

L’equip d’expertes està format per escriptores, lingüistes, sociòlogues, economistes, periodistes, divulgadores, advocades, politòlogues, doctores, filòlogues, psicòlogues, actrius, informàtiques, artistes, arquitectes, químiques, jutgesses, editores, investigadores i científiques.

Amb aquesta iniciativa, El Periódico busca “promoure el treball en xarxa com una forma d’interconnectar el talent, generar sinergies i millorar la cobertura informativa davant una realitat cada cop més complexa”, assenyala Olga Grau, directora adjunta del mitjà.

Paritat el 2019

La voluntat és assolir la paritat en el nombre d’articles d’opinió entre homes i dones durant el 2019, segons va avançar el director de la capçalera, Enric Hernàndez, en la primera reunió de l’equip de dones analistes del diari, realitzada al CaixaFòrum de Barcelona el dimecres 12 de desembre.

La incorporació d’expertes serà transversal a tot el diari en el marc d’una doble estratègia: “Ideològica a favor de la igualtat, i editorial per enfortir i enriquir l’aposta per un periodisme compromès, rigorós, divers i plural”, defensa El Periódico.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram