El 7 de gener TV3 estrenarà la docusèrie La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català, dirigida per Àlex Gorina i Esteve Riambau, amb realització de Mai Balaguer. Es tracta d’una producció de TV3 i la Filmoteca de Catalunya – ICEC amb la col·laboració de Costa Est Audiovisuals i EGEDA.

La gran il·lusió es presenta com un treball divulgatiu de set capítols on per primera vegada es mostra la història del cinema a Catalunya, des dels inicis el 1896 fins a la dècada dels 50.

La sèrie documental actualitza la informació coneguda sobre el cinema català, el posa en context, destaca els moments més decisius i prioritza les experiències humanes abans que l’opinió dels experts.

La gran il·lusió no compta amb presentador i la conducció la realitza una veu en off (l’actor Francesc Orella), evita les reconstruccions històriques i dona veu als seus testimonis i protagonistes.

“Aquesta sèrie fa referència a una actitud, a una manera de ser, on a pesar dels entrebancs, el cinema català sempre ha seguit endavant gràcies a l’entusiasme i la il·lusió de qui l’ha fet possible”, assenyalen en la sinopsi TV3 i la Filmoteca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram