La Fiscalia de Madrid ha arxivat les diligències obertes per la denúncia de la Fundació Francisco Franco contra El intermedio de laSexta per uns gags sobre el dictador. L’entitat va denunciar Atresmedia i els presentadors del programa Gran Wyoming i Dani Mateo per un presumpte delicte d’odi en el programa. Ara la Fiscalia ha tancat la investigació al considerar que les paròdies estaven emparades per la llibertat d’expressió.

La denúncia contenia tres vídeos on Wyoming i Mateo apareixien amb un ninot que simulava ser el cadàver de Franco, el qual acabava desmembrat aparentment sense voler. La Fiscalia entén que la parodia podria ser de “mal gust, desafortunada i possiblement reprovable”, però que “està emparada per la llibertat d’expressió”.

La resolució precisa que El intermedio és un programa humorístic on es fan acudits “amb més o menys encert”, però que en aquest cas no encaixen en un delicte d’odi. “No es pot deduir que els presentadors estiguessin fomentant, promovent o incitant a l’odi, hostilitat, discriminació o violència, ni tampoc que realitzessin accions que comportin humiliació, menyspreu o descrèdit contra un grup o persona determinada”, afegeix.

Finalment, la Fiscalia assenyala que els fets denunciats per la Fundació Francisco Franco no poden ser considerats com un delicte d’injúries perquè “l’honor de persones ja mortes només pot protegir-se en via civil”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram