El jutge Miguel Florit ha revocat la interlocutòria amb la qual ordenava la confiscació de mòbils, ordinadors i documentació diversa de Blanca Pou, d’Europa Press, i Kiko Mestre, de Diario de Mallorca, amb l’objecte de determinar l’origen de la filtració d’un informe policial sobre el ‘cas Cursach’.

L’anul·lació està datada el 21 de desembre, però s’ha conegut aquest dijous en una nova interlocutòria del mateix magistrat, segons informa Diario de Mallorca. L’ordre de decomís va ser l’11 de desembre.

Florit ha informat els periodistes i els respectius mitjans que el dia 21 es va “revocar d’ofici” la intervenció dels seus mòbils i dispositius, i que es va ordenar la seva devolució. El dia 24 se’ls va avisar via telefònica Pou i Mestre que podien recollir el material requisat, però els seus representants legals van demanar que la petició es fes de manera formal. El dia 2 va arribar la nova notificació on se’ls cita per aquest divendres.

En la nova interlocutòria, Miguel Florit assenyala que en la resolució del 21 de desembre consta la “certificació que (els mòbils, tauleta, ordinadors i memòries) no havien estat oberts, bolcats ni examinats els seus continguts”. El jutge sí reconeix que “va tenir lloc una intervenció d’efectes o instruments relacionats amb el delicte de revelació de secrets (del sumari del cas Cursach, atribuït a dos agents del Grup de Blanqueig de Capitals, la unitat que ha investigat al magnat de la nit), efectes que es trobaven en poder de tercers (els periodistes) que no són investigats en la present causa”, assenyala el Diario de Mallorca.

El magistrat també afirma que els dos periodistes podien haver recorregut la primera interlocutòria de desembre, i que van lliurar el material voluntàriament. Amb tot, el mitjà recorda que els dos redactors d’entrada s’hi van oposar, però que els agents de la policia van insistir en la obligatorietat de l’entrega i no els van deixar posar-se en contacte amb els serveis jurídics de les seves empreses.

Europa Press, Diario de Mallorca, Blanca Pou i Kiko Mestre van presentar una querella conjunta contra Miguel Florit davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears pels suposats delictes de “prevaricació judicial, contra la inviolabilitat del domicili, contra l’exercici del dret al secret professional del periodista”.

La denúncia assenyalava que l’actuació el jutge constituïa un “atac letal a una de les normes essencials per al desenvolupament de la vida en democràcia”, en referència al dret al secret professional dels periodistes, i titllava l’ordre dictada pel jutge de “grollerament antijurídica”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram