El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i l’Hospital Sant Joan de Déu elaboraran un conjunt de materials didàctics per prevenir l’addicció als jocs d’atzar i les apostes i als videojocs, i també els trastorns alimentaris com l’anorèxia i la bulímia nervioses. Els materials estaran adreçats als infants i els adolescents, a les seves famílies i als professionals de l’educació.

El president del CAC, Roger Loppacher, i el director gerent de l’HSJD, Manel del Castillo, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració que estableix les actuacions que durà a terme cada institució, el qual també preveu l’intercanvi de recursos i d’informació sobre aquestes matèries, així com la difusió dels continguts didàctics per les xarxes socials respectives.

La iniciativa respon a l’increment de les consultes vinculades a l’ús de les tecnologies per part dels menors d’edat pel que fa als jocs i les apostes, als videojocs i als trastorns alimentaris. El conveni té com a objectiu dotar les famílies i els professionals de l’àmbit educatiu de la informació i dels recursos necessaris per promocionar un consum saludable de continguts audiovisuals, a més de prevenir les conductes de risc.

L’elaboració dels materials didàctics previstos en el conveni anirà a càrrec del CAC, mentre que l’HSJD participarà en l’assessorament i en la revisió dels continguts mitjançant la Unitat de Conductes Addictives i la Unitat d’Atenció als Trastorns Alimentaris.

Els materials, entre els quals hi haurà vídeos de durada curta, s’afegiran als que ja ha editat el Consell de l’Audiovisual i que estan disponibles al web del programa eduCAC, amb recomanacions per al bon ús d’internet en temàtiques com ara l’anorèxia o el ciberassetjament.

En l’acte de signatura, Roger Loppacher ha destacat la importància de disposar de materials didàctics per prevenir tant l’addicció als jocs d’atzar i les apostes a internet com els trastorns alimentaris. Sobre la primera problemàtica, ha tornat a reclamar una regulació més estricta.

“Demanem la prohibició d’emetre publicitat de jocs d’atzar i apostes durant la franja d’horari protegit, per tal de protegir els menors”, ha dit el president del CAC. Loppacher també ha indicat que cal vedar la presència de famosos als anuncis de jocs i apostes, i evitar que es promocionin en les narracions esportives i amb bons.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram