L’administradora única de RTVE, Rosa María Mateo, ha anunciat la intenció de doblar les actuals 20,5 hores d’emissió en català a TVE en el transcurs d’un any, i arribar a les 80 hores en dos anys, principalment a La 2. La voluntat és augmentar progressivament els continguts en català en diferents àmbits: informatius, magazins i debats, a més de documentals i pel·lícules doblades.

La iniciativa queda supeditada al finançament, el qual està previst en una partida extraordinària dels Pressupostos Generals de l’Estat pendents d’aprovació. En cas de no aprovar-se, Mateo ha mostrat la predisposició a buscar altres mitjans per aconseguir tirar endavant aquest augment de la producció en català.

El projecte també contempla incrementar les sinergies entre TVE Catalunya i Ràdio 4, i la posada en marxa d’una redacció única per als serveis informatius d’ambdós mitjans.

Segons Rosa María Mateo, aquesta iniciativa mostra “el ferm compromís per convertir-nos, definitivament, en la televisió de tots els catalans, en un mitjà afermat en aquesta societat, que parlarà encara més en la seva llengua, en català, i que donarà veu a tots i cadascun dels seus ciutadans”. L’administradora única ha recalcat que aquest increment del català serà “en harmonia amb l’ús del castellà. Ni més ni menys que com es fa en la societat”.

60 anys de TVE a Catalunya

Rosa María Mateo ha presentat el projecte al Col·legi de Periodistes acompanyada del director general corporatiu, Federico Montero, i el director de TVE a Catalunya, Carles González, qui ha anunciat algunes novetats d’aquest any amb motiu del seu 60è aniversari.

Així, aquest 2019 s’estrenarà una sèrie setmanal, Bany compartit, la primera ficció que produeix Sant Cugat des de 1999. A més, hi haurà una edició especial del concurs Saber y ganar que presenta Jordi Hurtado, i un espai en la línia de Cachitos com a exercici de memòria col·lectiva d’aquests 60 anys de TVE a Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram