Ni cinc mesos ha durat a la ràdio de betevé el programa La sotana. La direcció de la cadena ha decidit cancel·lar aquest espai d’humor àcid i gamberro centrat en l’univers del FC Barcelona en particular i l’esport català en general.

“Malgrat que es tracta d’un format d’humor irreverent, en el programa s’han fet referències ofensives que entren en contradicció amb la línia editorial i els valors de betevé com a mitjà de comunicació públic de la ciutat”, argumentava el mitjà en un comunicat.

El seu director, Sergi Vicente, concretava que el motiu havien estat els comentaris en el programa del passat dilluns sobre el pilot amb minusvalidesa Isidre Esteve i la seva participació al ralli Dakar. “Fer broma d’un col·lectiu minoritari i minoritzat és incompatible amb els valors d’una emissora pública”, defensava Vicente en declaracions al digital Tot Barcelona.

Però durant la seva estada a betevé La sotana ha trepitjat ulls de poll més grossos. Al desembre van haver de retirar del web i les xarxes socials la nadala que van dedicar al president del Barça, Josep Maria Bartomeu (diana habitual del seu humor), i es van disculpar públicament a petició expressa del club blaugrana, que amenaçava amb una querella.

I aquest mateix dimecres, el RCD Espanyol va presentar una queixa formal a la direcció de betevé pels “comentaris ofensius i fora de lloc” que s’havien fet sobre el club i els seus aficionats, la qual cosa tampoc és cap novetat.

A l’equip del programa la cancel·lació l’ha sorprès: “Sobretot perquè no hem canviat el to del programa des que estem a betevé, o sigui que ja sabien quin tipus d’humor fèiem”, assenyalava Manel Vidal al Tot Barcelona.

La sotana va començar com un podcast d’un grup d’amics va emetre a Ona de Sants de la temporada 2015-2016 a la passada, i la primera meitat de 2017 van fer el salt a la Cadena SER Catalunya, on continuen col·laborant amb una secció al Què t’hi jugues! Abans d’aterrar a betevé, van tornar a Ona de Sants.

La intenció dels responsables de La sotana és continuar. “Dilluns que ve programa. Ja veurem a on”, assenyalaven via Twitter.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram