Finalment, el periodista Josep Cuní ha acceptat l’oferta del grup Godó per incorporar-se a 8TV i iniciar una nova etapa després de set anys dirigint i presentant Els matins de TV3. L’encarregada de substituir-lo serà Ariadna Oltra, que durant tres temporades va conduir Els matins d’estiu, i que havia acompanyat el mateix Cuní quatre mesos en la temporada regular.

El periodista de Tiana ha tancat aquest mateix dijous la seva incorporació a 8TV, on hi presentarà un magazín que combinarà informació i entreteniment de 19 a 22 h. D’aquesta manera, Godó aconsegueix un fitxatge estrella amb el que poder impulsar la cadena privada: per un costat es busca donar un cop d’efecte mediàtic, i per l’altra fer un salt qualitatiu amb el qual pujar l’audiència i canviar la imatge de 8TV, cadena nodrida de sèries i pel·lícules on fins ara l’únic programa propi era el magazín Arucitys, d’Alfons Arús.

Josep Cuní portava dies negociant amb 8TV, i malgrat TV3 el volia mantenir, no podia igualar econòmicament –i menys amb un pressupost disminuït i retallant salaris a la plantilla– l’oferta feta per Godó, que també inclou dirigir l’àrea informativa de la cadena i li obre la porta a La Vanguardia i RAC1. De fet, fa pocs dies la cadena pública havia apressat Cuní a prendre una decisió per poder planificar amb temps la propera temporada en cas que marxés.  

El malestar d’en Cuní

El passat abril, en una entrevista a l’Avui, el periodista de Tiana va mostrar-se descontent per com afectaven les retallades de TV3 a la seva productora, Broadcaster, ja que s’havia prescindit de Tvist a mitja temporada i enguany no hi hauria Els matins d’estiu, que com sempre havia d’agafar el relleu del programa mare.

Cuní lamentava aleshores que les retallades no distingissin el continent del contingut. Es referia a què Els matins d’estiu s’havia suprimit perquè el cost d’obrir el plató a l’estiu és massa elevat.

“No és el cost nostre de fer Els matins d’estiu sinó d’obrir el plató. Hi ha un problema d’estructura que no sé si la retallada resoldrà perquè no sé com s’està estudiant ja que és la part que jo no controlo. Però no crec que hi hagi cap més productora a la qual hagin retallat d’una sola tacada dues coses”, va manifestar Cuní a l’Avui.

Ariadna Oltra

Tot i que encara s’ha de perfilar com serà la nova etapa d’Els matins, sí se sap que al capdavant hi haurà Ariadna Oltra, que ja està familiaritzada amb el format. Des del gener, Oltra presenta el Telenotícies vespre juntament amb el seu editor, Ramon Pellicer, en substitució de Raquel Sans, de baixa per maternitat. Abans havia presentat rodes informatives del 3/24.

A més, Oltra ha participat en especials informatius com els de la presa de possessió de Barack Obama, la manifestació del 10-J contra la sentència de l’Estatut, els especials del Papa, les passades eleccions del 28 de novembre i la transmissió de la presa de possessió del president de la Generalitat, Artur Mas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram