“La crisi que estem patint des de fa anys –en general i en el sector dels mitjans de comunicació en particular– exigeix noves propostes que combinin el seny i la rauxa; és a dir, la consciència que són temps d’austeritat, de sumar esforços sense doblar recursos i la determinació de prendre decisions agosarades, impensables uns anys enrere, que ens permetin afrontar el futur amb possibilitat d’èxit”, assegurava aquest diumenge a les pàgines de l’Avui el director general de continguts, Emili Gispert. Era l’anunci oficial del que ja era públic: ambdues capçaleres s’uneixen el proper 31 de juliol en una de sola que tindrà dues edicions, una per a les comarques gironines i una altra per a la resta del país.

D’aquesta manera, un any i vuit mesos després de què Hermes Comunicacions adquirís l’Avui, el grup gironí l’annexionarà a la d’El Punt per “oferir un diari i una web més potents i més compromeses amb el lector i amb el país”, però també que sigui “viable des del punt de vista econòmic”, segons apunta Gispert.

Durant els vint mesos que ambdues capçaleres han conviscut a Hermes, el grup ha fet una ampliació de capital; ha dut a terme un ERO per reduir la massa salarial; ha concentrat centres de treball (traslladant la plantilla de l’Avui a la seu d’El Punt a Barcelona) i ha potenciat el teletreball; ha unificat sistemes informàtics i d’edició; El Punt ha adoptat el disseny de l’Avui, i s’ha ampliat l’oferta informativa amb el setmanari L’Econòmic.

Ara, amb la unió, el nou diari sortint augmentarà en nombre de pàgines i fusionarà els dos conceptes que representen els dos diaris: “Volem ser diari de referència i de proximitat al mateix temps. Locals i globals”, diu Gispert. D’aquesta manera, no es deixarà de banda la informació local incloses en les diferents edicions territorials, que excepte la gironina desapareixeran.

Els canvis

Així, a partir del 31 de juliol incorporarà la secció Catalunya, on s’hi concentraran les informacions de proximitat de tot el país, que a partir de setembre tindrà entre deu i dotze pàgines, de les quals un mínim de tres serien per a Barcelona i la seva àrea d’influència.

La secció d’opinió de l’Avui, Diàlegs, adoptarà el nom del diari gironí, Punt de Vista, que incorporarà els articulistes d’ambdues capçaleres.

A banda, El Punt Avui incorporarà una nova secció d’esports, amb el nom d’El9, realitzada pel mateix equip d’El 9 Esportiu, que, com ja vam avançar, el 14 d’agost tornarà a vendre’s al quiosc com a diari independent. Ho farà amb un mínim de 40 pàgines a tot color, un nou disseny i, també nou web.

Els webs es fusionen

La unió d’ambdues capçaleres no es limita a l’edició impresa i, el 31 de juliol, també començarà a caminar elpuntavui.cat. Amb tot, segons explica el coordinador web d’Hermes, Enric Serra, els usuaris pràcticament no advertiran cap canvi, ja que des de fa 13 mesos comparteixen una estructura comuna. A més, els enllaços actuals a les notícies fins ara publicades continuaran funcionant i els usuaris podran continuar utilitzant les mateixes claus d’identificació.

De moment, elpuntavui.cat es va activar aquest diumenge en forma de blog per informar de com serà el nou diari i recollir comentaris i suggeriments. També s’ha activat el nou perfil a Twitter, @ElPuntAvui.

Per la seva banda, El 9 Esportiu també va activar el seu respectiu blog per anar informant sobre com serà la seva nova etapa en solitari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram