Aquest dilluns comença a donar les primeres passes La Xarxa, la plataforma multimèdia de la Diputació de Barcelona, la qual es completarà amb la integració de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) i el portal XarxaNotícies, que a principis de juliol va substituir lamalla.cat. El seu naixement suposa la desaparició de COMRàdio, l’agrupació d’emissores locals creada el 1995.

La Xarxa agafa el relleu de la Sindicada de la COM i s’inspira en el model de treball de l’XTVL, de manera que actuarà com a plataforma d’intercanvi de continguts radiofònics per a les 150 ràdios locals consorciades.

Tot i que inicialment arrenca amb una dimensió radiofònica, la vocació multimèdia es començarà a visualitzar des del principi amb espais que tindran una versió per a ràdio i una altra de televisiva per a l’XTVL: L’última troballa, presentat per l’escriptor Jordi Llavina, i La cuina de Carbó, de la cuinera Mireia Carbó (el primer va néixer com a programa televisiu, i el segon, com a radiofònic).

Optimització de recursos

El director general de l’Agència de Comunicació Local, Rafael de Ribot, assegura que aquesta plataforma multimèdia “permet optimitzar els recursos amb l’objectiu final de donar més serveis als mitjans de comunicació locals”, segons va declarar fa una setmana a XarxaNotícies.

“Creiem que hi ha un espai claríssim d’una ràdio de proximitat que és complementària al conjunt del model radiofònic, però aquest model també ha de donar suport a les estructures de comunicació que en aquest moments de dificultat ho estan passant malament”, va afegir De Ribot.

Un 40% de producció local

Seguint la línia iniciada aquest estiu, 13 emissores locals aportaran un 40% de la programació a la graella de La Xarxa. A més, progressivament es potenciaran les desconnexions.

D’entrada, de 16 a 19 h, hi haurà tres edicions del magazín La tarda: una per a Barcelona amb Vanessa Raja, una per a Girona amb Eduard Cid, i una altra per a la resta del país amb Marina Romero, feta des de Ràdio Sant Cugat, i que comptarà amb la participació de la resta d’emissores municipals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram