Alfonso Nasarre és el nou director de RNE en substitució de Manuel Ventero, qui exercia el càrrec des de fa menys d’un any. El relleu ha estat presentar com un intercanvi de responsabilitats, doncs Ventero passa a ser el nou director de comunicació i relacions institucionals de RTVE, càrrec que fins ara ocupava Nasarre. Així ho ha aprovat el consell d’administració de la Corporació aquest dimecres a proposta del seu president, Leopoldo González-Echenique.

En un comunicat, l’ens assegura que el canvi es produeix un cop Ventero un cop “culminada” la posada en marxa de la “nova” Radio 5 (a principis d’abril en va substituir la directora), i d’haver coordinat la integració dels centres territorials de RNE i TVE. Sobre el nou director de l’emissora, apunta que assumeix el càrrec amb l’objectiu de posar en marxa “nous projectes” i una nova graella per a la propera temporada.

El mes passat, 517 treballadors van enviar una carta a Echenique on denunciaven la pèrdua d’independència i qualitat de RNE, així com la mala gestió de l’emissora, que en el darrer any ha patit una important davallada d’audiència.

Nasarre, amb passat a la Cope i al Govern d’Aznar

El nou director de RNE, Alfonso Nasarre, va ser nomenat director de comunicació i relacions institucionals de RTVE el juliol del 2012 provinent de la Cope, on ocupava el mateix càrrec. Nasarre ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional a l’emissora episcopal, on va començar de redactor per esdevenir més tard redactor en cap dels serveis informatius.

Abans d’una segona etapa a la Cope com a director d’antena i director de comunicació, Nasarre va ser assessor del secretari d’Estat de Comunicació (1994-2000) i director general de Comunicació Nacional del Ministeri del Portaveu del Govern (2000-2004) durant els dos mandats de José María Aznar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram