Coincidint amb el 38è aniversari d’El País, Antonio Caño ha assumit la seva direcció en substitució de Javier Moreno, que a partir d’ara s’encarregarà de coordinar i impulsar els continguts de Prisa a Espanya i Amèrica.

Caño, durant més de deu anys delegat de la corresponsalia a Washington, assumeix el repte de “combinar la continuïtat amb el canvi i transmetre el llegat d’excel·lència i qualitat sense perdre de vista la innovació”, en paraules de Juan Luis Cebrián. Segons el president de Prisa, el relleu s’ha dut a terme per “aprofundir en la digitalització del diari i la seva expansió internacional i per afrontar el desafiament generacional dels nous lectors”, informa El País.

L’arribada d’Antonio Caño, però, ha estat menys plàcida del desitjat: el seu nomenament només va obtenir el recolzament del 42,92% de la redacció en una consulta no vinculant, menys suport que el seu predecessor.

Nova organització i equip directiu

En la nova etapa, David Alandete és el nou director adjunt del diari, que s’organitzarà al voltant de quatre grans àrees en mans de sengles nous subdirectors: Bernardo Marín, digital; Eva Saiz, edició impresa; Luis Prado, edicions d’Amèrica, i Maite Rico, edicions de cap de setmana. Els nomenaments d’Alandete i Saiz van ser rebutjats per la majoria de la redacció.

L’objectiu de l’organització al voltant d’aquestes quatre àrees és potenciar el desenvolupament de continguts informatius per a tots els suports, impulsar la presència d’El País a l’Amèrica Llatina i Estats Units, i reforçar les marques del cap de setmana.

En l’equip directiu es mantenen Lluís Bassets com a director adjunt i encarregat de l’edició a Catalunya; Francesc Valls, subdirector de l’edició catalana, i José Manuel Calvo subdirector d’opinió.

Altres alts càrrecs de l’etapa de Javier Moreno seguiran lligats al diari en noves ocupacions: Vicente Jiménez, com a corresponsal a Nova York; Carlos Yárnoz, a París; Jan Martínez Ahrens, com a responsable de la redacció a Mèxic; José Manuel Romero, corresponsal judicial; Goyo Rodríguez, com a responsable de projectes especials, i Berna González Harbour, responsable de Babelia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram