Prisa i Telefónica han signat aquest dilluns l’acord per a la compravenda del 56% de les accions de DTS (Canal+) actualment en mans de la primera. Finalment, el preu serà de 750 milions d’euros, 25 milions més que la quantitat comunicada inicialment, segons informa Prisa. L’operació, però, continua condicionada a l’aprovació tant dels bancs creditors de Prisa com de les autoritats de competència.

A banda, Mediaset, que té el 22% de Canal+, el mateix percentatge que Telefónica, tindrà un termini de 15 dies (un cop se li comuniquin els termes del contracte, en principi aquesta setmana) per “exercitar el dret d’adquisició preferent o el dret d’acompanyament de conformitat amb el previst en els estatuts socials i en l’acord entre accionistes de DTS”.

Segons ha comunicat Prisa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, l’operació li suposarà una pèrdua contable estimada en els comptes consolidats de 2.067 milions d’euros, i de 753 milions en els comptes individuals, posant l’empresa en situació de “desequilibri patrimonial”. El grup apunta al respecte que el seu contracte de finançament preveu “un mecanisme de conversió automàtica d’una part del deute de la companyia en préstecs participatius en una quantia suficient per compensar  aquest desequilibri patrimonial”.

Tots contents

Per al president executiu de Prisa, Juan Luis Cebrián, es tracta d’una “gran notícia”, la qual, segons ell, s’emmarca en la “voluntat de vendre la televisió de pagament per concentrar els esforços del grup en el negoci de l’educació i la informació, amb especial focus de creixement a l’Amèrica Llatina”. Amb tot, Cebrián no menciona que Prisa s’està desprenent de diversos actius per reduir el deute amb els bancs.

Per la seva part, pel president de Telefónica, César Alierta, ha remarcat que l’acord suposa “un pas endavant significatiu en el procés de transformació de la companyia en una telco digital de referència”, segons expliquen en un comunicat conjunt.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram