8tv perdrà el seu programa estrella, Arucitys, després de 16 temporades. Al juny finalitza el contracte amb la productora d’Alfons Arús i no serà renovat, segons ha avançat ElNacional.cat.

Per una banda, Arús ha decidit canviar d’aires i conduir un magazín en una cadena d’àmbit estatal, per a la qual cosa compta amb ofertes d’Atresmedia i Mediaset. En la decisió ha pesat el malestar causat per la retallada patida per Arucitys, que al gener va haver de reduir la durada de quatre a tres hores diàries (de 14 a 17 h).

En paral·lel, 8tv està retallant la despesa coincidint amb l’arribada de Ramon Rovira com a director general audiovisual de Godó. A banda de la reducció horària d’Arucitys, amb el canvi d’any també va prescindir del magazín Catalunya directe, una de les novetats de la temporada. A més, la setmana passada va ser acomiadada la directora gerent de 8tv, Eulàlia Carbonell, també per motius econòmics.

La d’Arucitys serà una baixa sensible per a la graella de 8tv, com ho va ser la no renovació de Josep Cuní al capdavant de 8 al dia al final de la temporada passada. Malgrat l’estalvi que ha suposat la sortida del periodista, les audiències se n’han ressentit.

8tv és el gran llast per a l’economia del grup Godó: entre 2009 (quan va començar a metre per la TDT) i 2016 acumulava unes pèrdues de 36 milions d’euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram