L’Associació Tribuna Catalana ha decidit passar el testimoni de Tribuna.cat a NacióDigital, mitjà que considera fa la seva funció “amb lideratge i coherència nacional”. La mesura comporta una cessió del seu fons històric perquè pugui ser consultat, amb el desig que NacióDigital “es converteixi en l’eina informativa de tots els col·laboradors i seguidors de Tribuna.cat.

El portal argumenta que ha arribat el moment de “replantejar-se la tasca de servei al país” desenvolupada a través de tribuna.cat, ja que en els darrers anys la premsa digital catalana ha crescut “exponencialment” i s’ha consolidat.

“Tribuna Catalana, en aquests últims 15 anys, ha estat testimoni i un dels nervis de la gran transformació que ha viscut la societat catalana i la nostra classe política fins a arribar a l’actual procés per la independència. I això que quan vàrem començar només compartíem la tasca a la xarxa amb els amics i companys de VilaWeb, Racó Català, Miquel Macià amb Osona.com i alguns altres”, recorda el seu president i impulsor, Miquel Sellarès.

Amb tot, l’entitat continuarà activa: “Passar el testimoni de Tribuna.cat a Nació Digital no vol dir que l’Associació Tribuna Catalana i l’Associació del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya pleguin. Ans el contrari!. Estem preparant noves iniciatives i en volem revitalitzar d’altres per continuar treballant pel país i la consecució de la seva emancipació nacional”, assenyala Sellarès.

L’Associació Tribuna Catalana es va constituir el juny de 2004 amb la principal missió d’editar Tribunacatalana.org (després Tribuna.cat) com a complement i continuació de la revista Debat Nacionalista, creada per Miquel Sellarès el 1988 com a projecte d’anàlisi i difusió del catalanisme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram