Cinc exdirectius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han presentat el manifest La CCMA que Catalunya necessita on insten Govern i Parlament a actuar davant la “gravetat” de la situació del sector i la seva empresa més determinant.

“Enfortir i actualitzar la CCMA és urgent”, assenyala el text, secundat per l’exdirector de TV3, Jaume Ferrús; els exdirectors generals de la CCRTV, Miquel Puig i Joan Majó; l’exconseller de la CCRTV i exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l’expresident de la CCMA, Enric Marín.

L’objectiu de la iniciativa és advertir que si no s’actua amb celeritat “la situació de decadència pot esdevenir crònica”, segons han explicat en la presentació del manifest en un acte al Col·legi de Periodistes.

Dues accions

El document apunta que “cal redreçar la situació actuant amb determinació per tal de generar les condicions econòmiques, polítiques i/o legals que permetin recuperar l’ambició amb què fou creada la CCMA”.

La petició es concreta en dues accions. Per una banda, demanen un augment “en la mesura del possible” dels pressupostos públics destinats a la CCMA en particular i al suport a l’audiovisual en general. Per l’altra, reclamen que “inexorablement” es compleixi “el mandat legal de nomenar gestors de la CCMA que no responguin a equilibris partidistes, sinó a la selecció dels millors professionals disponibles”.

El document proposa altres actuacions més concretes per a la Corporació: “Cal redefinir la seva missió; millorar el seu finançament; preparar-la per complir les noves funcions que ja ha d’assumir el nou entorn; actualitzar la seva oferta convencional –els canals de TVC i Catalunya Ràdio– i, sobretot, la seva presència com a gran operador i proveïdor de continguts a les xarxes; reorganitzar l’estructura societària i revisar el model productiu; convocar els treballadors i treballadores dels mitjans i serveis al voltant d’un projecte renovat que pugui il·lusionar-los i reclami la seva corresponsabilització i implicació activa en la gestió”, especifica el manifest.

Els cinc exdirectius assenyalen que les circumstàncies de la crisi econòmica poden explicar “en part” la reducció de recursos que ha rebut la CCMA, però “no poden justificar” que no hi hagi un nou mandat marc aprovat pel Parlament, que el darrer contracte programa sigui de 2009, i que no s’hagin renovat els càrrecs amb mandat caducat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram