TV3 ha decidit cancel·lar el programa Tarda oberta que presenten Ruth Jiménez i Vador Lladó. El magazín produït per Mediapro va substituir Divendres al setembre i era una de les apostes de la nova temporada per remuntar la deriva a la baixa de la graella. Amb tot, el motiu de la cancel·lació no són les audiències (una mica per sota la mitjana de la cadena) sinó la nova retallada econòmica a la qual s’enfronta TV3.

La modificació de la Llei de l’IVA del passat novembre a la CCMA li suposarà una nova despesa d’uns 20,4 milions d’euros anuals, una afectació al marge del litigi que manté amb l’Agència Tributària per la deducció de l’impost. A banda, la Corporació previsiblement tancarà el 2017 amb dèficit, el qual s’hauria d’eixugar en el següent exercici.

La situació econòmica ha obligat a què TV3 es replantegi les despeses en continguts per al 2018, cosa que afectarà bàsicament la producció externa. Per això, el programa d’anàlisi de l’actualitat Preguntes freqüents, d’El Terrat, tampoc té garantida la seva continuïtat malgrat les bones audiències obtingudes.

Tarda oberta encara emetrà al gener i després podria ser substituït pel nou magazín Tot es mou, conduït per Helena Garcia Melero, que en principi havia d’ocupar el lloc de l’efímer  A tota pantalla de Núria Roca en la franja matinal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram