Els treballadors de betevé han mostrat la seva preocupació per la situació del mitjà en un manifest amb dures crítiques al seu director, Sergi Vicente, a qui acusen de manca de lideratge. La plantilla considera que, en un moment de canvi tecnològic i narratiu en l’audiovisual com l’actual, cal “un lideratge molt clar que no hem vist i que ha comportat per a la gran majoria de treballadors una pèrdua absoluta de confiança tant en el director actual com en el projecte”.

Per una banda, la plantilla denuncia una reducció “sense precedents” dels serveis informatius de betevé, que no va emetre noticiaris els dies 25 i 26 de desembre i 1 de gener, i que a partir d’ara suprimirà els informatius de migdia en festius. “És una mesura molt greu i dràstica que repercuteix directament en el dret bàsic dels barcelonins a ser informats en dies que la ciutat no s’atura”, afirmen.

Els treballadors també mostren la seva preocupació pel fet que el 2019 no es preveuen programes nous, i critiquen l’abús de redifusions: “Ens preocupa que s’hagi pres aquesta decisió per part de la direcció, tenint en compte que en el darrer any ja hem perdut 343 hores de producció pròpia i que la ràdio ha passat de 12,30 hores diàries d’informació a 2,30”, afirmen.

Per altra banda, la plantilla critica la voluntat d’externalitzar programes “emblema de la casa” com el Catakrac i La cartellera, o de servei ciutadà com Codi de barris.

Els treballadors també critiquen que betevé hagi sortit de la plataforma televisiva de Vodafone i s’estudiï abandonar també la de Movistar+. “Es retallen les plataformes des d’on es pot veure la televisió pública de Barcelona i s’abandona part de l’audiència”. Una audiència que, segons diuen, ha caigut un 75% en quatre anys.

Pel que fa al web beteve.cat, implementat el 2017, els treballadors asseguren que el nombre d’usuaris “amb prou feines” supera els que tenia l’anterior portal, cosa que els fa dubtar “de l’eficàcia de l’estratègia digital marcada per la direcció”.

Finalment, la plantilla denuncia que la comunicació és “pràcticament inexistent” entre ambdues parts: “No se’ns informa dels canvis que s’adopten, o es fa amb molt poc marge de temps a la seva aplicació, un fet que agreuja la sensació d’improvisació constant”. A més, lamenten que “sovint” coneixen les novetats de betevé i el projecte a través d’altres mitjans.

Exigències

“Després de quatre anys sense veure resultats ni uns objectius clars, les treballadores i els treballadors de betevé volem veure canvis per part de la direcció que donin resposta a les nostres exigències abans del 31 de gener del 2019”, reclamen.

Aquestes exigències, són: tornar a betevé la producció de programes propis; recuperar l’emissió de tots els informatius en festius; revertir la sortida de Vodafone, i “un lideratge que abordi el present i el futur, sumant totes les plataformes per igual i aprofitant i positivant els recursos que ens dona el fet de ser una televisió pública, nascuda ara fa 25 anys”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram