cultura21, el portal català del sector de la cultura

el portal català del sector de la cultura

icono twittericono facebookicono rss
linia 20 edicions de proximitat

NOTÍCIES

Redacció | Actualitzat el 02 Juliol 2018 a les 09:22

El Consell de Ministres ha creat un grup de treball per reformar l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, el qual té per objectiu l'estudi de la reforma dels centres artístics que en depenen. D'aquesta manera es pretén millorar la gestió d'aquest organisme autònom vinculat al Ministeri de Cultura i adaptar-lo a la naturalesa de les seves activitats i potenciar la seva tasca de difusió de les arts escèniques i musicals.

Aquest grup de treball s'encarregarà d'analitzar qüestions com el règim jurídic i organigrama més adequats per a les finalitats i activitats de les unitats de producció de l'INAEM; la dotació de recursos humans i econòmics; els mecanismes per a l'obtenció d'ingressos i recursos propis, com ara patrocinis, mecenatge, taxes i preus públics; les modalitats de contractació del personal i els convenis i acords laborals; la racionalització i organització del treball en seu i en gira; l'estructura retributiva; la difusió digital i la retransmissió dels espectacles, o la modernització de les infraestructures i equipaments de l'INAEM. El resultat de l'anàlisi de tots aquests temes i d'altres es reflectirà en un informe a mode de conclusions.

El Ministeri de Cultura entén que és necessari reflexionar sobre els reptes a què s'enfronta la gestió de l'Institut. "Les normes aplicables als organismes autònoms de l'Estat en matèria de gestió economicofinancera, contractació i recursos humans generen disfuncions quan s'apliquen a les activitats artístiques pròpies de l'INAEM, que compten amb especificitats i particularitats inexistents en altres àmbits de l'Administració", argumenta per una banda.

Per l'altra, "la complexitat i antiguitat dels convenis i acords laborals vigents, degudes a una incompleta integració en el conveni col·lectiu únic per al personal laboral de l'Administració General de l'Estat, dificulten el desenvolupament i desplegament del potencial que atresoren els centres de creació artística , alhora que produeixen una elevada litigiositat i incertesa en la gestió dels recursos humans, així com alguns desequilibris entre categories laborals que desenvolupen les mateixes funcions", afegeix.

El grup de treball estarà presidit per la persona titular de la direcció general de l'INAEM i integrat per representants del Ministeri de Cultura, els sindicats i els centres de creació artística de l'Institut: Auditori Nacional de Música, Ballet Nacional d'Espanya, Centre Dramàtic Nacional, Centre Nacional de Difusió Musical, Companyia Nacional de Dansa, Companyia Nacional de Teatre Clàssic, Jove Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya i Teatre de la Zarzuela. El grup també podrà comptar amb la col·laboració d'experts, interlocutors socials, entitats i organitzacions públiques i privades.

El Reial decret de creació d'aquest grup de treball deroga el de l'abril pel qual es fusionava el Teatre Real i el Teatre de la Zarzuela, que estava pendent d'entrar en vigor. El nou ministre de Cultura ha aturat l'operació després d'escoltar els representants sindicals i els responsables dels dos equipaments, i de comprovar l'existència d'incerteses jurídiques, tècniques i operatives, especialment en relació a la subrogació de la plantilla.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterImprimirShere with friends

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

+ NOTÍCIES

El Museu Picasso licita l'atenció al públic

La Fundació Museu Picasso de Barcelona ha obert un procés de licitació per adjudicar la [...]

Barcelona i l'ISE segellen l'arribada de la fira audiovisual

El Saló de Cent de Barcelona ha acollit aquest dijous la presentació oficial de l'acord per [...]

Barcelona serà la ciutat convidada a l'off del Festival del Llibre d'Edimburg

L'Unbound del Festival Internacional del Llibre d'Edimburg (11-27 d'agost), ha convidat [...]

Xavier Puig, nou director de l'Orquestra Simfònica del Vallès

Xavier Puig serà el nou director de l'Orquestra Simfònica del Vallès a partir de l'1 de [...]

Ripollet licita el servei de formació i dinamització cultural

El Patronat Municipal de Cultura de Ripollet ha obert el procés de licitació per a [...]

Premiades amb la Creu de Sant Jordi nombroses personalitats i entitats de la cultura

El Govern ha acordat atorgar la Creu de Sant Jordi a 31 persones i 24 entitats que han [...]

Vinyet Panyella és nomenada comissària del centenari del Palau Maricel de Sitges

El Govern ha aprovat el nomenament de Vinyet Panyella i Balcells com a comissària dels actes [...]

Imma Colomer rep el 44è Premi Margarida Xirgu

L'actriu Imma Colomer va rebre aquest dilluns el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu com [...]

L'ICEC obre la 2a convocatòria d'ajuts a la distribució de llargmetratges

L'Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la segona convocatòria per a la [...]

Neix un festival literari sobre natura

El MUHBA Vil·la Joana - Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona acollirà el 20 i el 21 [...]

EL + LLEGIT

EL + COMENTAT

Tota la informació de la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana a un click.