cultura21, el portal català del sector de la cultura

el portal català del sector de la cultura

icono twittericono facebookicono rss
linia 20 edicions de proximitat

NOTÍCIES

Redacció | Actualitzat el 02 Juliol 2018 a les 09:22

El Consell de Ministres ha creat un grup de treball per reformar l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, el qual té per objectiu l'estudi de la reforma dels centres artístics que en depenen. D'aquesta manera es pretén millorar la gestió d'aquest organisme autònom vinculat al Ministeri de Cultura i adaptar-lo a la naturalesa de les seves activitats i potenciar la seva tasca de difusió de les arts escèniques i musicals.

Aquest grup de treball s'encarregarà d'analitzar qüestions com el règim jurídic i organigrama més adequats per a les finalitats i activitats de les unitats de producció de l'INAEM; la dotació de recursos humans i econòmics; els mecanismes per a l'obtenció d'ingressos i recursos propis, com ara patrocinis, mecenatge, taxes i preus públics; les modalitats de contractació del personal i els convenis i acords laborals; la racionalització i organització del treball en seu i en gira; l'estructura retributiva; la difusió digital i la retransmissió dels espectacles, o la modernització de les infraestructures i equipaments de l'INAEM. El resultat de l'anàlisi de tots aquests temes i d'altres es reflectirà en un informe a mode de conclusions.

El Ministeri de Cultura entén que és necessari reflexionar sobre els reptes a què s'enfronta la gestió de l'Institut. "Les normes aplicables als organismes autònoms de l'Estat en matèria de gestió economicofinancera, contractació i recursos humans generen disfuncions quan s'apliquen a les activitats artístiques pròpies de l'INAEM, que compten amb especificitats i particularitats inexistents en altres àmbits de l'Administració", argumenta per una banda.

Per l'altra, "la complexitat i antiguitat dels convenis i acords laborals vigents, degudes a una incompleta integració en el conveni col·lectiu únic per al personal laboral de l'Administració General de l'Estat, dificulten el desenvolupament i desplegament del potencial que atresoren els centres de creació artística , alhora que produeixen una elevada litigiositat i incertesa en la gestió dels recursos humans, així com alguns desequilibris entre categories laborals que desenvolupen les mateixes funcions", afegeix.

El grup de treball estarà presidit per la persona titular de la direcció general de l'INAEM i integrat per representants del Ministeri de Cultura, els sindicats i els centres de creació artística de l'Institut: Auditori Nacional de Música, Ballet Nacional d'Espanya, Centre Dramàtic Nacional, Centre Nacional de Difusió Musical, Companyia Nacional de Dansa, Companyia Nacional de Teatre Clàssic, Jove Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya i Teatre de la Zarzuela. El grup també podrà comptar amb la col·laboració d'experts, interlocutors socials, entitats i organitzacions públiques i privades.

El Reial decret de creació d'aquest grup de treball deroga el de l'abril pel qual es fusionava el Teatre Real i el Teatre de la Zarzuela, que estava pendent d'entrar en vigor. El nou ministre de Cultura ha aturat l'operació després d'escoltar els representants sindicals i els responsables dels dos equipaments, i de comprovar l'existència d'incerteses jurídiques, tècniques i operatives, especialment en relació a la subrogació de la plantilla.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterImprimirShere with friends

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

+ NOTÍCIES

L’Audiència també rebaixa la pena de presó a La Insurgencia

La Sala d'Apel·lació de l'Audiència Nacional ha rebaixat la pena de presó als 12 membres del [...]

La Setmana del Llibre en Català bat rècords amb una facturació de mig milió

Els expositors de la 36a edició de la Setmana del Llibre en Català han facturat 501.640 [...]

Declarat BCIN el monestir de Santa Maria de Lladó

El Govern ha acordat declarar Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de monument [...]

Els Premis Catalunya de Teatre distingeixen Sílvia Munt i Daniel Martínez

La gala Catalunya aixeca el teló amb què es dona el tret de sortida a la temporada, enguany [...]

Els teatres de Barcelona perden espectadors i recaptació

La temporada 2017-2018, els teatres de Barcelona van reunir un total de 2.350.801 [...]

El Ministeri de Cultura premia la labor editorial de Media Vaca

Media Vaca ha guanyat el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural de 2018, atorgat [...]

Només el 10% dels artistes de circ es dedica exclusivament a l'exhibició dels seus espectacles

Una enquesta realitzada per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya indica que [...]

Iolanda Batallé dirigirà l'Institut Ramon Llull

L'editora i escriptora Iolanda Batallé serà la nova directora de l'Institut Ramon Llull en [...]

L'eBiblio.cat incorpora més de 2.000 títols de Filmin

La biblioteca digital eBiblio Catalunya ofereix de manera gratuïta a més de 2.000 documents [...]

El Masnou licita la gestió i programació de Ca n'Humet

L'Ajuntament del Masnou ha obert el procés de licitació del servei de gestió i programació de [...]

EL + LLEGIT

EL + COMENTAT

Tota la informació de la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana a un click.