cultura21, el portal català del sector de la cultura

el portal català del sector de la cultura

icono twittericono facebookicono rss
linia 20 edicions de proximitat

NOTÍCIES

Redacció | Actualitzat el 02 Juliol 2018 a les 09:22

El Consell de Ministres ha creat un grup de treball per reformar l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, el qual té per objectiu l'estudi de la reforma dels centres artístics que en depenen. D'aquesta manera es pretén millorar la gestió d'aquest organisme autònom vinculat al Ministeri de Cultura i adaptar-lo a la naturalesa de les seves activitats i potenciar la seva tasca de difusió de les arts escèniques i musicals.

Aquest grup de treball s'encarregarà d'analitzar qüestions com el règim jurídic i organigrama més adequats per a les finalitats i activitats de les unitats de producció de l'INAEM; la dotació de recursos humans i econòmics; els mecanismes per a l'obtenció d'ingressos i recursos propis, com ara patrocinis, mecenatge, taxes i preus públics; les modalitats de contractació del personal i els convenis i acords laborals; la racionalització i organització del treball en seu i en gira; l'estructura retributiva; la difusió digital i la retransmissió dels espectacles, o la modernització de les infraestructures i equipaments de l'INAEM. El resultat de l'anàlisi de tots aquests temes i d'altres es reflectirà en un informe a mode de conclusions.

El Ministeri de Cultura entén que és necessari reflexionar sobre els reptes a què s'enfronta la gestió de l'Institut. "Les normes aplicables als organismes autònoms de l'Estat en matèria de gestió economicofinancera, contractació i recursos humans generen disfuncions quan s'apliquen a les activitats artístiques pròpies de l'INAEM, que compten amb especificitats i particularitats inexistents en altres àmbits de l'Administració", argumenta per una banda.

Per l'altra, "la complexitat i antiguitat dels convenis i acords laborals vigents, degudes a una incompleta integració en el conveni col·lectiu únic per al personal laboral de l'Administració General de l'Estat, dificulten el desenvolupament i desplegament del potencial que atresoren els centres de creació artística , alhora que produeixen una elevada litigiositat i incertesa en la gestió dels recursos humans, així com alguns desequilibris entre categories laborals que desenvolupen les mateixes funcions", afegeix.

El grup de treball estarà presidit per la persona titular de la direcció general de l'INAEM i integrat per representants del Ministeri de Cultura, els sindicats i els centres de creació artística de l'Institut: Auditori Nacional de Música, Ballet Nacional d'Espanya, Centre Dramàtic Nacional, Centre Nacional de Difusió Musical, Companyia Nacional de Dansa, Companyia Nacional de Teatre Clàssic, Jove Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya i Teatre de la Zarzuela. El grup també podrà comptar amb la col·laboració d'experts, interlocutors socials, entitats i organitzacions públiques i privades.

El Reial decret de creació d'aquest grup de treball deroga el de l'abril pel qual es fusionava el Teatre Real i el Teatre de la Zarzuela, que estava pendent d'entrar en vigor. El nou ministre de Cultura ha aturat l'operació després d'escoltar els representants sindicals i els responsables dels dos equipaments, i de comprovar l'existència d'incerteses jurídiques, tècniques i operatives, especialment en relació a la subrogació de la plantilla.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterImprimirShere with friends

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

+ NOTÍCIES

Pepe Zapata, nou director del club de cultura TR3SC

El consell d'administració del Club Català de Cultura ha escollit Pepe Zapata com a nou [...]

Els Pallapupas o com millorar el pas dels nens per l'hospital

Hi ha medecines que no es compren a la farmàcia però que ajuden a superar una malaltia, com [...]

La Setmana del Talent Audiovisual creix

El CCCB acull del 20 al 23 de novembre la segona edició de la Setmana del Talent Audiovisual, [...]

L'ACEC debat sobre la convivència de la literatura en català i en castellà

L'Ateneu Barcelonès acull el cicle La gran convivència. La literatura en català i en castellà [...]

Rosalía guanya dos Grammy Llatins

La repercussió de Rosalía en el mercat discogràfic amb el seu segon treball, El mal querer, [...]

La mostra audiovisual VOC d'Òmnium s'expandeix

La tercera edició de la mostra VOC (Versió Original en Català), que fins al 29 de novembre [...]

Generalitat i diputacions constituiran una mancomunitat cultural

El Departament de Cultura i les diputacions de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona tenen la [...]

Sandra Bautista guanya el 18è concurs Sona 9

La cantautora Sandra Bautista ha estat la guanyadora de la 18a edició del concurs de nous [...]

FiraTàrrega obre les convocatòries artístiques de 2019

La Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega ha obert les convocatòries de propostes artístiques [...]

24 llibres opten al 2n Premi Òmnium de novel·la en català

24 obres publicades aquest 2018 han estat seleccionades com a candidates a la segona edició [...]

EL + LLEGIT

EL + COMENTAT

Tota la informació de la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana a un click.