Linia Nord ed. Barcelonès Nord
barcelonesnord Facebook Líniaxarxa icono twitter icono rss
Comunicació21
Cultura21
linia 20 edicions de proximitat

NOTÍCIES

Redacció, Festa Major de Santa Coloma | Actualitzat el 01 Setembre 2017 a les 09:18

Mar Gómez, sommelier, i el xef Víctor Quintillà, els pregoners d’enguany. Foto: LluernaMar Gómez, sommelier, i el xef Víctor Quintillà, els pregoners d’enguany. Foto: Lluerna

La Festa Major ha volgut posar èmfasi en la gastronomia local. I és que enguany el pregó anirà a càrrec de la sommelier Mar Gómez i el xef Víctor Quintillà, de l’emblemàtic restaurant colomenc Lluerna, l’únic de la ciutat que pot presumir de tenir una Estrella Michelin. Gómez i Quintillà pujaran al balcó de l’ajuntament el pròxim 1 de setembre a les nou del vespre per donar el tret de sortida oficial a la Festa Major. És un repte que tots dos han rebut amb il·lusió, malgrat que reconeixen que és una gran responsabilitat. Alhora també és “un orgull”, diuen.

Va ser l’alcaldessa, Núria Parlon, qui els ho va proposar, segons expliquen. “Quan ens ho va dir, se’m va posar la pell de gallina”, relata Mar Gómez. “Pensar que estarem al balcó davant de tota la gent provoca una mica de neguit”, afegeix, però reconeix que estan “molt contents” per la proposta.

Pel que fa al contingut del pregó, encara no han pensat els detalls, però el que sí que té clar Quintillà és que no improvisaran. “Ho portarem escrit, però ho direm de memòria”, explica, i avança que vol parlar de sentiments, de la ciutat i sobre què significa per a ells haver-se quedat a Santa Coloma. “Sempre ho hem tingut clar”, remarca.

Quintillà parla amb orgull de la seva ciutat i expressa que vol donar a conèixer “la veritable Santa Coloma”. “És una ciutat amable, amb gent molt potent en l’àmbit cultural”, diu, i afegeix que Santa Coloma “és molt viva i la gent hi viu intensament”. “Quan les persones de fora arriben a la ciutat s’adonen d’aquests aspectes”, sentencia.

Gómez, per la seva banda, diu que quan arriba la Festa Major la viuen “al màxim” que poden. Durant les festes obren el restaurant i treballen i per aquest motiu, segons explica, no les poden viure tant com els agradaria. De tota manera, Gómez viu les festes com “un retrobament amb la gent després de l’estiu”. Sobretot, segons explica Quintillà, gaudeixen de la cercavila. “Dels concerts menys, perquè estem cansats”, argumenta. Les que sí que gaudeixen del tot de la Festa Major són les seves filles, les quals formen part de la colla castellera. “Sempre intentem estar aquí per la Festa Major perquè les nostres filles les visquin”, diu.

PROJECCIÓ GASTRONÒMICA
Una manera de donar a conèixer la ciutat, doncs, com fan Mar Gómez i Víctor Quintillà, és a través de la gastronomia. “La projecció que està tenint fora tota la gastronomia de Santa Coloma és molt important, juntament amb el campus de Torribera de la Universitat de Barcelona”, explica Quintillà.

El xef colomenc també diu que “és un impuls” per al sector, alhora que “es projecta una imatge de la ciutat molt bona”. En aquest sentit, Mar Gómez expressa que “per sort, el món de la gastronomia està de moda i s’ha d’aprofitar”. “Hem de reinventar la gastronomia com a cultura”, aprofitant que “tenim un nivell gastronòmic molt elevat”, conclou.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterImprimirShere with friends

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

+ NOTÍCIES

Tot a punt per a l’assemblea del petit comerç colomenc

Dimarts que ve l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma de Gramenet (ACI) [...]

Permanència aconseguida: l’Snatt’s seguirà a la Lliga Dia

Objectiu aconseguit amb set jornades d’antel·lació. Diumenge passat l’Snatt’s Femení Sant [...]

El comerç badaloní valora positivament el Carnestoltes

El Carnestoltes s’ha convertit en una data cada cop més assenyalada pels comerciants de la [...]

El lluitador Óscar Parra reconquereix el títol estatal

Excel·lents resultats per a l’esport de Sant Adrià i per al Club de Lluita la Mina. Un dels [...]

El comerç local es dinamitza aprofitant el Carnestoltes

La comarca viurà intensament aquest cap de setmana el Carnestoltes. Més enllà del vessant [...]

Carles Duran, nou tècnic de la Penya en substitució d’Ocampo

El matí d’ahir va ser frenètic a l’Olímpic. A quarts d’onze del matí el Divina Joventut [...]

Sant Adrià prepara noves edicions de la Ruta Tapa

Després de l’èxit obtingut en les edicions anteriors, l’Ajuntament de Sant Adrià aposta per [...]

Segon partit seguit a casa: el Badalona rep l’Hércules

Després de vuit jornades sense fer-ho, el CF Badalona va aconseguir guanyar un partit i, [...]

Saragossa es tenyeix de lila: l'Snatt's guanya la MiniCopa

El Femení Sant Adrià ha plantat la seva bandera de forma rotunda en el bàsquet femení [...]

L'Snatts Sant Adrià, a la Copa: més que un partit de bàsquet

Dilluns va ser dilluns, però no va ser un dia qualsevol a Sant Adrià. Al pavelló Marina [...]

Els paradistes de Pomar volen acollir un supermercat

El comerç de proximitat continua buscant maneres de sobreviure i el Mercat de Pomar no és una [...]

El comerç vol consolidar la bona tendència amb les rebaixes

Any nou, vida nova. Aquest és el mantra que es repeteixen els botiguers per encarar les [...]

EL + LLEGIT

 

ICUB districte cultural

HEMEROTECA

L'Hemeroteca de
linianord-barcelonesnord
Febrer 2018
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4