linianoubarris
barcelona Facebook Líniaxarxa icono twitter icono rss
Comunicació21
Cultura21
linia 20 edicions de proximitat

NOTÍCIES

Redacció, Nou Barris | Actualitzat el 27 Octubre 2017 a les 10:44

Una imatge de les sessions informatives que el Districte ha organitzat amb les entitats. Foto: DistricteUna imatge de les sessions informatives que el Districte ha organitzat amb les entitats. Foto: Districte

El Districte de Nou Barris ha posat en marxa recentment el projecte Nou Barris Digital, que té per objectiu assessorar el teixit associatiu de tots els barris en el procés d’obtenció del Certificat Digital. Es tracta d’un pas necessari per fer avançar les entitats cap a la seva plena autonomia digital, totalment indispensable avui en dia.

El Certificat Digital és un mitjà d’identificació electrònica que garanteix la validesa en les comunicacions telemàtiques i que serà obligatori a partir de l’octubre del 2018 en les comunicacions amb les administracions públiques, per tal de complir amb la normativa europea, que va entrar en funcionament el juliol del 2014, i l’estatal, que va entrar en vigor l’octubre del 2016 per desenvolupar l’europea, que obliga totes les entitats a relacionar-se amb les administracions públiques per mitjans electrònics. L’obtenció del Certificat Digital és, a hores d’ara, un element pràctic per fer gestions i tràmits amb l’Administració com ara demanar subvencions, pagar impostos o passar factures a l’Ajuntament.

El valor d’aquesta certificació digital és el mateix que el d’una signatura manuscrita i ha d’estar emès i validat per una entitat autoritzada per fer-ho, l’anomenada entitat certificadora. Cada certificat està identificat amb un número de sèrie únic i té un període de validesa que està inclòs en el mateix certificat, que és de dos anys.

La possessió d’aquest certificat digital és imprescindible, ja que l’eliminació de formats físics fa que l’Agència Tributària deixi de notificar a les entitats en format paper. Un altre dels avantatges d’aquest certificat és que les entitats poden beneficiar-se de la Direcció Electrònica Habilitada, un servei que ofereix el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques que permet que qualsevol entitat pugui rebre per via telemàtica les notificacions administratives. El servei permet rebre per correu electrònic un avís en cas de rebre alguna notificació. Això permet que no s’hagi de revisar la bústia periòdicament.

SESSIONS INFORMATIVES
Per tal de fer més senzill tot aquest procés, el Districte ha organitzat durant aquest mes d’octubre quatre sessions informatives d’una hora de durada en col·laboració amb la Fàbric@ Cooperativa. Les sessions es van celebrar el passat 17 d’octubre al Centre Ton i Guida (Roquetes), el 19 d’octubre al Centre Cívic Zona Nord (Ciutat Meridiana), el 24 d’octubre al Casal de barri Verdun (Verdum) i el 27 d’octubre al Centre Cívic Can Basté (Vilapicina i la Torre Llobeta).

Durant aquestes reunions també es va informar de l’organització del taller de Facilitació visual a la Casa de l’Aigua, previst per als dies 24 i 25 de novembre. Es tracta d’un taller tècnic de comunicació que té per objectiu fomentar un espai per dissenyar propostes comunitàries que tinguin com a objectiu reduir els efectes de l’escletxa digital.

 

“A la llarga serà beneficiós”

Una de les entitats que ha participat en les sessions informatives és la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements de Nou Barris, que desenvolupa la seva tasca al Centre Ton i Guida. La Núria, la seva coordinadora, explica que les sessions informatives “han estat molt útils i molt explicatives”.

Un dels aspectes més beneficiosos del certificat digital és la seva capacitat d’agilitzar tràmits burocràtics. En aquest sentit, la Núria explica que “tot i que en un primer moment pot semblar que aquest sistema ens complicarà la vida, perquè no hi estem acostumats, és evident que a la llarga ens beneficiarà”. Un benefici que la coordinadora de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements de Nou Barri té clar que aconseguirà és estalviar-se “les hores que a vegades perdo anant al Districte per fer tràmits”, al mateix temps que també remarca que “em permetrà fer algunes tasques des de casa i guanyar hores”.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterImprimirShere with friends

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

+ NOTÍCIES

El Mercat de Núria abaixa la persiana 52 anys després d’obrir

Durant la dècada dels 60 el creixement demogràfic de Barcelona va provocar el naixement del [...]

Lorente, del KO Verdun, guanya el seu cinquè combat

El gimnàs KO Verdun continua generant talent boxístic. I un dels seus darrers exponents, [...]

La Fira de Nadal i Reis de l’Eix Nou Barris anima la Via Júlia

La Fira de Nadal i Reis que organitza l’Eix Nou Barris està en marxa des del passat 4 de [...]

El SESE acaba l’any consolidat com a candidat a l’ascens

Després de moltes temporades quedant-se a les portes, aquest curs 2017-18 sembla que va de [...]

El comerç s'engresca: el Nadal del rellançament?

Nadal 2017. Any 9 d.C –després de l’esclat de la Crisi–. De nou, el petit comerç es conjura [...]

L’Eix Nou Barris es prepara per a la campanya de Nadal

L’Eix Nou Barris ja escalfa motors per a la campanya de Nadal. I és que el pròxim 4 de [...]

Sandor Martín acabarà el 2017 lluitant a Leganés

Sandor Martín tindrà, com a mínim, un combat més a Europa abans de fer el salt als Estats [...]

Tercera caminada contra la violència de gènere

L’Associació de Comerciants i Empreses de Trinitat Nova organitza el pròxim 28 d’octubre la [...]

Carles Castillejo torna a ser el més ràpid del Correbarri

Per tercer any consecutiu, Carles Castillejo va guanyar el Correbarri. El viladecanenc (però [...]

El somni americà de Sandor Martín començarà el gener

Tot i que encara no hi ha un dia exacte, l’inici de l’aventura nord-americana de Sandor [...]

El Mercat de la Mercè estrena nova façana amb una festa

El Mercat de la Mercè ha renovat la seva façana del carrer de Sant Iscle per tal de millorar [...]

Sandor Martín: un salt de la Prosperitat als Estats Units

El passat dia 5 de setembre Sandor Martín va anunciar el que feia temps que perseguia: el [...]