El Ministeri d’Hisenda ha enviat una ordre a bancs i caixes perquè controlin amb especial atenció els comptes de 297 ens públics, societats, organismes autònoms, consorcis i fundacions per tal d’evitar que la Generalitat financi a través d’elles activitats relacionades amb el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

En la llista d’entitats sotmeses a aquesta vigilància especial es troben la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Intracatalònia (l’empresa propietària de l’Agència Catalana de Notícies), TVC Multimèdia (filial de la CCMA) i la Fundació La Marató de TV3.

En la llista també hi ha l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Fundació Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, la Fundació I2CAT o el Consorci Mobile World Capital, entre d’altres.

En el document enviat per Hisenda a l’Associació Espanyola de Banca (AEB), la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA) i la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit (UNACC) es detalla com ha de ser el control especial a realitzar.

Segons explica El País, l’objectiu és que la Generalitat no pugui tramitar cap transferència de diners a través de bancs i caixes sense un certificat d’Hisenda, que s’encarregaria de comprovar que el pagament és en “defensa de l’interès general i en garantia dels serveis públics fonamentals”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram