El Consell d’Informatius de TVE ha reclamat la tornada “immediata” de La 2 noticias, que no s’emet des del passat 1 de setembre. L’òrgan professional assenyala que li preocupa “especialment” aquesta “absència” per tractar-se d’un dels programes “més prestigiosos” de la cadena i l’únic informatiu de La 2, que portava 24 anys en antena.

El CdI explica en un comunicat que la direcció dels serveis informatius de TVE assegura que es tracta “d’una fase de renovació provocada per diverses causes que fan referència al cansament i la desmotivació d’una plantilla maltractada en el passat, la necessitat d’actualització del format, etc.”.

El Consell d’Informatius considera que l’aturada del programa és “un error” que espera es corregeixi el més aviat possible. “Per molt que les causes poguessin ser comprensibles, mai justificarien la suspensió temporal d’un informatiu diari, ja que aquesta circumstància va contra la seva pròpia naturalesa”, rebla el CdI.

La presentadora de La 2 noticias durant els darrers 12 anys, Mara Torres, al juliol va anunciar que deixava l’informatiu, i aquest octubre ha començat una nova etapa a la Cadena SER amb el programa de matinada El faro.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram