La Direcció General de Mitjans de Comunicació està treballant el projecte de decret per regular els mitjans audiovisuals del tercer sector, actualment en situació d’alegalitat.

Prèvia a l’elaboració del decret, el Govern ha obert un procés de consulta pública amb el qual vol recollir l’opinió de la ciutadania en general, i del sector dels mitjans comunitaris en particular. El període per fer aportacions finalitza el 24 de febrer.

La DGMC explica que els mitjans del tercer sector, al no ser públics ni tampoc respondre al model comercial dels privats, necessiten una regulació pròpia que els proporcioni seguretat jurídica. I és que la seva situació d’al·legalitat els exposa a sancions i precintaments. 

Amb la regulació, la Direcció General de Mitjans de Comunicació també vol prevenir la “proliferació” d’emissions comercials sense llicència. En aquest sentit, assenyala que, en els últims anys, el nombre de mitjans comunitaris ha anat disminuint, mentre que el de mitjans comercials que emeten sense títol habilitant s’ha anat incrementant.

Segons la DGMC, a Catalunya actualment hi ha una seixantena de mitjans del tercer sector, principalment ràdios.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram