La Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació recuperarà la corresponsalia de l’Amèrica Llatina, al capdavant de la qual se situarà de nou el periodista Joan Biosca. Així ho ha anunciat aquest divendres la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, en la comissió de control de l’ens al Parlament.

La corresponsalia va ser clausurada a finals de febrer en aplicació del pla de contenció de la despesa per estalviar 39,4 milions d’euros, i Biosca va ser acomiadat al no renovar-se-li el contracte mercantil que tenia. Ara, amb la injecció de 20,4 milions d’euros del Govern, el pla s’ha revertit parcialment, i una de les actuacions previstes que s’ha decidit desafectar és la corresponsalia de TV3 i Catalunya Ràdio amb seu a Buenos Aires.

En la seva intervenció, Llorach no ha posat data a la reobertura de la corresponsalia, i ha explicat que actualment a recursos humans estan analitzant com es produirà la reincorporació de Joan Biosca, ja que no es pot ampliar plantilla.

L’anunci ha estat benvingut pels comitès d’empresa i consells professionals, que havien criticat el tancament de la corresponsalia i l’acomiadament del seu responsable.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram